4 λόγοι (ως τώρα) που οι εκλογές με έκαναν να γελάσω

Όσο και να μην θέλεις να ασχοληθείς με τις εκλογές είναι πάντα γεμάτες με τόσα ευτράπελα που δύσκολα θα κρατηθείς μακριά τους.
4 λόγοι (ως τώρα) που οι εκλογές με έκαναν να γελάσω
Όσο και να μην θέλεις να ασχοληθείς με τις εκλογές είναι πάντα γεμάτες με τόσα ευτράπελα που δύσκολα θα κρατηθείς μακριά τους.

Διασκέδασα με τα προεκλογικά σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Λαφαζάνη. Το «ο μικρός έσπασε το αριστερό του χέρι» που σκέφτηκε ο καταπληκτικός διαφημιστής των Jumbo ίσως δώσει στον πρώην υπουργό Άμυνας το παραπάνω 1% που θα χρειαστεί για να μπει στη Βουλή- όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές με το τραινάκι. Να προσθέσω μόνο ότι προς το παρόν μου λείπουν οι μαντινάδες. Δεν χάνω όμως την ελπίδα μου.

Εντυπωσιακό μου φάνηκε επίσης το σποτ του Λαφαζάνη, καθώς δεν πίστευα πως η άκρα αριστερά μπορεί να δείξει τόσο (όσο, εν πάση περιπτώσει) χιούμορ. Το χαμογελάκι του στον ταξιτζή είναι όλα τα λεφτά. Καταπληκτική βρήκα επίσης την ιδέα του «τουιτερά» που υπογράφει ως Κένταυρος Eίρων και ο οποίος έριξε την ιδέα να ρωτάει ο ταρίφας τον Λαφαζάνη «να πάρουμε και την κυρία; Στο δρόμο μας είναι» και να δείξει η κάμερα την Κωνσταντοπούλου να κάνει νεύμα.

Το τρίτο ιλαρό των ημερών ήταν η για μία ακόμη φορά έμπνευση των αρμοδίων να «σκεπάσουν» το MKD (σύντμηση του MACEDONIA) στις οθόνες της τηλεόρασης, όπου προβάλλονταν ο αγώνας της Εθνικής ομάδας του μπάσκετ με την ΠΓΔΜ. Έτσι, κρατήθηκαν και πάλι οι τύποι για εμάς τις στρουθοκαμήλους που ζούμε στο Ελλάντα. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Το ξέρουν όλοι, το ξέρουμε ότι το ξέρουν και όλοι κάνουν ότι κάνουμε πως δεν το ξέρουμε.

Σκεφτόμουν τι άραγε λένε σχετικά τα σχολικά μας βιβλία ιστορίας. Είμαι σίγουρος πως φροντίζουν να μορφώσουν τις γενιές των σημερινών μαθητών με την «εθνική θέση» και όχι με την πραγματικότητα. Πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια.

Το τέταρτο πράγμα που είδα στην τηλεόραση και με έκανε να γελάσω ήταν η λαμπρή ατάκα του Μανώλη Κεφαλογιάννη στον καυγά του με τον Πάνο Σκουρλέτη. «Εγώ έχω τελειώσει το London School of Economics- εσείς δεν ξέρω τι σκατά έχετε κάνει», είπε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και έθεσε σε νέα βάση το ήθος της προεκλογικής αντιπαράθεσης που αναμένεται βαρετή και προβλέψιμη όσον αφορά τους βασικούς αντιπάλους.

Όπως σωστά έγραψε και μια φίλη στο Facebook, αν δεν καλέσουν στα πάνελ και κανέναν λαφαζαναίο ή κανέναν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι τηλεθεατές θα αυτοκτονήσουν από πλήξη.
Ενδιαφέρουσα περίπτωση στις εκλογές αυτές είναι ο σας-τα-΄λεγα-εγώ Βασίλης Λεβέντης. Αλλά επ’ αυτού θα επανέλθω.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v