Γιατί χάρηκα τους διαδηλωτές με τα πούρα

Έγιναν στόχος τρολαρίσματος και ειρωνικών σχολίων στα social media, αλλά οι ακτιβιστές «νεοφιλελέδες» πέρασαν καλά.
Γιατί χάρηκα τους διαδηλωτές με τα πούρα
Μου άρεσε πολύ αυτό που έγινε με το «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα.

Ναι, προφανώς κυρίως πήγαν οι «φιλελέδες» και όσοι αισθάνονται έτσι, οι αμετανόητοι οπαδοί του παλαιού δικομματισμού και οι τηλεθεατές που πείθονται πρόθυμα τα τελευταία πέντε χρόνια από την καταστροφολογία των ΜΜΕ.

Μια στιγμή όμως.

Το μίγμα των άλλων, που την προηγούμενη ημέρα υποστήριξαν τη θέση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση πόσο καλύτερο είναι; Οι περισσότεροι είναι πρώην πασόκοι, οργισμένοι με τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε, συλλήβδην όλους τους Γερμανούς και όλη την Ευρώπη που δεν δείχνουν «ανθρωπιά», όπως την εννοούμε εμείς εδώ.

Τα περισσότερα επικριτικά σχόλια για τη συγκέντρωση των «φιλοευρωπαίων» που καπελώθηκε ολίγον τι από βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ, ήταν στη βάση της «εθνικής μειοδοσίας», αφού οι άκαρδοι «διαδηλωτές με τα πούρα», όπως διαβάζω στα social media, μοιάζουν να μην νοιάζονται για τίποτα πέραν του πλούτου τους.

Ακόμη και αν έχει κανείς προτίμηση στο «Ευρώπη» ή στο «καλύτερους όρους μνημονίου» η διαμάχη αυτή λίγη σημασία έχει και οι λαμβάνοντες μέρος σε πανηγυρικές δημόσιες εκδηλώσεις, μου φαίνονται απλώς γραφικοί- αυτό όμως είναι η προσωπική μου άποψη.
Γενικά, δεν θεωρώ ότι είναι μια γραφικότητα που κάνει κακό στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Μου άρεσε που και εκείνης της πλευράς οι θιασώτες κατέβηκαν στον δρόμο και ζήτησαν αυτό που τους συγκινεί. Μου άρεσε που τους άφησαν να ανέβουν και πάνω στη Βουλή, μια που τώρα δεν έχει κάγκελα.

Ωραία είναι αυτά και πρέπει να γίνονται.

Μου έκανε εντύπωση που διάφοροι εξ αριστερών με μένος σατίρισαν το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι φώναζαν νεοφιλελεύθερα συνθήματα και κρατούσαν αντίστοιχα πλακάτ. Μου έκανε επίσης εντύπωση που η Αυγή http://www.avgi.gr/article/5626502/proti-fora-diadilosi-#st_refDomain=www.facebook.com&st_refQuery=/ επιχείρησε, μάλλον άκομψα, να διακωμωδήσει τη συγκέντρωση των “δεξιών”.

Όσοι ξαφνιάστηκαν με αυτά που ζήτησαν οι διαδηλωτές καλούνται να σκεφτούν ότι αποτελούν τα μισά από όσα ψηφίστηκαν στις 25 Ιανουαρίου: Εντός Ευρώπης (την Πέμπτη) και καλύτερη διαπραγμάτευση για να σώσουμε ό,τι μπορούμε (την Τετάρτη).
Αν τώρα θέλουμε να νιώθουμε λίγο πιο μάγκες με το να «σκίζουμε τα μνημόνια», να κάνουμε σχολικές και σεξιστικές πλάκες με τη Μέρκελ και να κοροϊδεύουμε τους «νεοφιλελέδες» μπορούμε να το κάνουμε.

Απλώς ας μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι αυτό θα αλλάξει την κατάστασή μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v