Το άγιο πνεύμα κάθισε στον ώμο της Κυβέρνησης

Ο «κόκκινος» κ. Μιχελογιαννάκης σήκωσε το λάβαρο της θρησκοληψίας για να υποδεχθεί τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας αλλά και για να ξορκίσει την καύση νεκρών!
Αν ανοίγεις το μαντρί, μπαίνουν μέσα όλα τα πρόβατα, λέει ο λαός. Ωστόσο δε νομίζω ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε στο μυαλό της ποιο ακριβώς είναι το προφίλ του βουλευτή Ηρακλείου κ. Γιάννη Μιχελογιανάκη.

Σε πολύ πρόσφατη συνέντευξή του ο βουλευτής του Σύριζα τάχθηκε κατά της καύσης των νεκρών. Αν και αυτό ως θέση είναι πρωτότυπο για Βουλευτή της αριστεράς δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι ο κ. Μιχελογιαννάκης έχει το δικαίωμα και αυτής της γνώμης. Εκείνο που προκαλεί ερωτήματα για την πνευματική του συγκρότηση είναι η τεκμηρίωση αυτής της θέσης: «Θα μιλήσω ως γιατρός. Στα 20 χρόνια της ενεργού ιατρικής την οποία εκτελώ, τη συμβολή τη θετική των λειψάνων την έχω δει και γι' αυτό ακριβώς δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση και την καύση των νεκρών, γιατί θέλω να υπάρχουν τα λείψανα - με την καύση δεν υπάρχουν». Όπως εξήγησε ο κ. ΜΙχελογιαννάκης, χωρίς το λείψανο δεν μπορεί να υπάρξει «αγιοποίηση» (sic), και καθώς δεν γνωρίζουμε ποιος μέλλεται να αγιοποιηθεί, ο ίδιος θα προτιμούσε να μην το ρισκάρουμε.

Το ιλαρό επεισόδιο με την θρησκοληπτική αποκάλυψη του κ. Μιχελογιαννάκη είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά επεισοδίων που προκάλεσε η άφιξη των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας (από τους τυχερούς αυτή, κ. Μιχελογιαννάκη) στην Αθήνα και η υποδοχή που έτυχε από τους απανταχού πιστούς και λειψανολάτρεις.

Η απόφαση να περάσει η εικόνα από το αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας θυμίζει περασμένες εποχές, όταν ήρθε η εικόνα της Παναγίας από την Τήνο για να την φιλήσει ο βασιλιάς Παύλος, μήπως και η ορθόδοξη πίστη του μπορέσει έτσι να νικήσει τον καρκίνο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα μίλησε σωστά για «εμπόριο λειψάνων», αλλά μπήκε στη θέση τους από τον διευθυντή τύπου της Αρχιεπισκοπής, κ. Κονιδάρη, ο οποίος συμβούλεψε τον κ. Φίλη να παραδειγματιστεί από την ευσεβή στάση του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, «ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό αίσθημα». Ένας ρούμπος για τους παπάδες.

Ο κ. Κονιδάρης πατά τον κ. Φίλη στον κάλο. Η παρέλαση, οι επιτάφιοι, το άγιο φως και τα λείψανα φτιάχνουν μια απρόσμενη εικόνα για την κυβέρνηση που κάνιε βήματα προς την πραγματικότητα του θρησκευτικού αισθήματος του λαού που κυβερνά αλλά αποδομεί πλήρως τις ιδεολογικές της καταβολές και φέρνει… σύγκρυο στους παλαιότερους από τους οπαδούς της.
Στην πραγματικότητα τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας πιθανότατα δεν θα ενοχλήσουν κανέναν, εκτός ίσως από εκείνους που θα ήθελαν να ξεχάσουν ότι το 36% δεν ήταν απόδειξη ότι η κοινωνία ψήφισε αριστερά, αλλά μια στροφή του μάρκετινγκ προς το νέο «νέο».
Μεγάλη η χάρη του…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v