Η νέα εποχή της Subaru στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια η εκπροσώπηση της Subaru στην Ελλάδα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες.
Η νέα εποχή της Subaru στην Ελλάδα
του Σπύρου Ρέκκα

Τα τελευταία χρόνια η εκπροσώπηση της Subaru στην Ελλάδα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Η εταιρεία Subaru Motors Hellas, που είχε αναλάβει την ευθύνη της αντιπροσώπευσης των ιαπωνικών αυτοκινήτων καθώς και την τεχνική υποστήριξη σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εργοστάσιου, δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει το έργο της.

Η εταιρεία που έκλεισε είχε δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο επισήμων έμπορων και παράλληλα επεκτάθηκε σε βαλκανικές χώρες. Αξίζει να τονισθεί ότι, έφτασε να κατέχει το τρίτο μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων της ιαπωνικής μάρκας στην Ευρώπη!

Μετά από πολλές διαβουλεύσεις και αφού εξετάστηκαν πολλές προτάσεις, το ιαπωνικό εργοστάσιο αποφάσισε να αναθέσει την εκπροσώπηση των προϊόντων του στην Ελλάδα, σε δυο από τις παλαιότερες επιχειρηματικές οικογένειες στον χώρο του αυτοκινήτου.

Οι επιχειρηματικές οικογένειες του Δημήτρη Παντελεημονίτη και του Βαχάν Χεκιμιάν έχουν πλέον την ευθύνη, για την αντιπροσώπευση των premium ιαπωνικών μοντέλων, που τόσο αγάπησαν οι Έλληνες οδηγοί.

Όσοι έχουν οδηγήσει τα τετρακίνητα αυτοκίνητα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γνωρίζουν την δύναμη του προϊόντος και την αξιοπιστία των αυθεντικών ιαπωνικών κατασκευών. Πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση στον χώρο του αυτοκινήτου, που τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται από μια τάση ομοιομορφίας.

Η νέα αντιπροσωπεία ονομάστηκε Πλειάδες Motors Α.Ε. και τα κεντρικά γραφεία της είναι στην Οδό Πειραιώς 165 στην Αθήνα, τηλ. 210 3423000. Η επιλογή της ονομασίας της εταιρείας ήταν τέτοια ώστε, να ταυτίζεται με τον γνωστό αστερισμό της Subaru που στα ιαπωνικά σημαίνει Πλειάδες.

Τις ανώτατες θέσεις της εταιρείας ανέλαβε η νέα γενιά των συγκεκριμένων επιχειρηματικών οικογενειών. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο κ. Γιάννης Β. Χεκιμιάν ενώ Εμπορικός Διευθυντής ανέλαβε ο κ. Σπύρος Δ. Παντελεημονίτης.

Οι δυο νέοι επιχειρηματίες έχουν πλαισιωθεί από έμπειρα στελέχη ενώ η Γενική Διεύθυνση ανατέθηκε στον κ. Θεόδωρο Κλούβα, ένα διακεκριμένο μάνατζερ με πολυετή εμπειρία στον χώρο του αυτοκινήτου και δημιουργό πολλών επιτυχημένων εταιρειών.

Ο κ. Θεόδωρος Κλούβας γνωρίζει όσο κανένας άλλος στην Ελλάδα τα προϊόντα της Subaru και χαίρει της εκτίμησης των ανωτάτων στελεχών του εργοστάσιου. Είναι ο άνθρωπος κλειδί στη νέα προσπάθεια.

Η αποστολή της Πλειάδες Motors Α.Ε. είναι δύσκολη γιατί εδώ και πολύ καιρό η αντιπροσώπευση και η τεχνική υποστήριξη των ιαπωνικών προϊόντων είχε δεχθεί πολλά πλήγματα.

Η νέα εταιρεία έχει διπλή αποστολή, να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους 12.000 κάτοχους αυτοκίνητων Subaru και να στήσει πάλι το δίκτυο των εμπόρων και των επισκευαστών.

Αναμφισβήτητα είναι μια δύσκολη επιχειρηματική περίπτωση, γιατί η ιαπωνική μάρκα επιμένει να κατασκευάζει αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού τα οποία αντιμετωπίζουν την άδικη φορολόγηση στην χώρα μας.

Όμως η δύναμη του προϊόντος και η θέληση των νέων επιχειρηματιών να δημιουργήσουν μια υγιή αντιπροσωπεία ισάξια του ιαπωνικού κολοσσού, αυξάνουν κατακόρυφα τις πιθανότητες να επιτευχθούν οι στόχοι της νέας διοίκησης.

Τους εύχομαι Καλή Επιτυχία!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v