Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

Εδώ και καιρό παρακολουθώ προσεκτικά το θέμα που έχει προκύψει με τις δραστηριότητες της Mercedes-Benz Ελλάς στην χώρα μας.
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους
του Σπύρου Ρέκκα

Εδώ και καιρό παρακολουθώ προσεκτικά το θέμα που έχει προκύψει με τις δραστηριότητες της Mercedes-Benz Ελλάς στην χώρα μας.

Σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις αναφέρεται ότι ‘’η αντιπροσωπεία των πολυτελών γερμανικών αυτοκινήτων θα αποχωρήσει από την Ελλάδα γιατί αντιμετωπίζει προβλήματα με το νόμο και καταγράφει χαμηλές πωλήσεις’’.

Στα κείμενα αυτά γίνεται λόγος, για θέματα που έχουν σχέση με την φορολογική συμπεριφορά της συγκεκριμένης εταιρείας στην Ελλάδα καθώς και με τον ρυθμό των πωλήσεων των επιβατικών και των επαγγελματικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια.

Στη τελευταία ανάρτηση, που φιλοξενήθηκε πρόσφατα σε γνωστό και έγκυρο site, επισημάνθηκε και ο έλεγχος που γίνεται αυτή την περίοδο στην συγκεκριμένη εταιρεία από το ΣΔΟΕ για φορολογικές παραβάσεις.

Μου έκανε εντύπωση ότι, αυτή η τελευταία ανάρτηση, αποσύρθηκε μερικές ώρες μετά, για αγνώστους μέχρι τώρα λόγους.

Η Μercedes-Benz Ελλάς, προφανώς λόγω της πίεσης που δέχθηκε από το προσωπικό, τους συνεργάτες και τους πελάτες της ίσως και της παραίνεσης της μητρικής εταιρείας , εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο της ανάρτησης.

Στην ανακοίνωση της- που έχουμε αναρτήσει στις διπλανές στήλες- κάνει λόγο για 1.000 εργαζόμενους που απασχολούνται στην ίδια και στο δίκτυο της.

Επειδή γνωρίζω το θέμα και έχω την δημόσια δήλωση- παρουσία δεκάδων συναδέλφων - του κ. Ιωάννη Καλλίγερου Διευθύνοντα Συμβούλου της Μercedes-Benz Ελλάς για το θέμα των υποτιθέμενων φορολογικών παραβάσεων, θέλω να καταθέσω την δική μου άποψη.

Πιστεύω ότι, όλοι θα πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα του ΣΔΟΕ, την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για αυτό το θέμα, και μετά να γράψουμε τα σχόλια μας και την κριτική μας.

Στην θυγατρική εταιρεία της γνώστης αυτοκινητοβιομηχανίας εργάζονται κυρίως Έλληνες ειδικευμένοι στο αυτοκίνητο και όπως γνωρίζω, καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουν ζωντανή την εταιρεία και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει η άδικη φορολογική πολιτική για το αυτοκίνητο.

Με την δημοσίευση αδιασταύρωτων πληροφοριών και σχολίων δυσκολεύουμε περισσότερο την δουλειά τους και δίνουμε λαβή για αρνητικά σχόλια σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την θέση μας γύρω από τις πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια, να χάσουμε μια ακόμη πολυεθνική εταιρεία, όπως η Μercedes-Benz Ελλάς. Μια εταιρεία με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Καλυφτάκι που δίνει δουλειά σε 1.000 εργαζόμενους.

Αν έχει σφάλει στην φορολογική της συμπεριφορά και κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι πρέπει να τιμωρηθεί, θα αναλάβουν την ευθύνη εκείνοι που την διοικούν.

Με λίγα λόγια, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v