Σημεία των καιρών

Περισσότερα μοντέλα επί χάρτου και λιγότερα αυτοκίνητα παραγωγής περιλάμβανε φέτος η έκθεση της Φρανκφούρτης, αφού οι μεγάλες εταιρίες "παίζουν άμυνα".  
Σημεία των καιρών
του Σπύρου Ρέκκα   

Μάλλον είναι η πρώτη φορά, που τα ανώτατα στελέχη της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αδυνατούν να συμπληρώσουν μια μακροσκελή λίστα, η οποία θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό σημαντικών ολοκαίνουργιων μοντέλων, έτοιμων να πάρουν τον δρόμο για τα καταστήματα των έμπορων αυτοκινήτων.

Την θέση των τετράτροχων, που θα συμπλήρωναν την γκάμα των εταιρειών, πήραν σε μεγάλο ποσοστό οι πρωτότυπες μελέτες. Δηλαδή, οι καινοτομικές προτάσεις οι οποίες παρουσιάζουν την μορφή και τα βασικά χαρακτηριστικά των μελλοντικών αυτοκινήτων. Οι περισσότερες μελέτες κάποια στιγμή θα πάρουν τον δρόμο για την παράγωγη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύουν την εταιρεία με σαφή χρονοδιαγράμματα και προδιαγραφές.

Μερίδα στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτιμά ότι, η έλλειψη νέων μοντέλων οφείλεται στην επιβράδυνση των πωλήσεων των ΙΧ στην Ευρώπη και θεωρούν πως πρόκειται για μια τακτική άμυνας των εργοστασίων, για να διασφαλίσουν την δομή και τα κέρδη τους.

Οι πιο αισιόδοξοι πιστεύουν ότι πρόκειται για μια συγκύρια δεδομένου ότι υπάρχει υπερπληθώρα νέων αξιόλογων μοντέλων.

Προσωπικά, αν και είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, μάλλον θα συνταχθώ με την άποψη της πρώτης ομάδας γιατί γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η παρουσία κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκινήτου.

Οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης σε μεγάλο ποσοστό είναι οι μελλοντικοί αγοραστές αυτοκινήτων. Ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που απευθύνονται στην μεγαλύτερη σε όγκο αγορά αυτοκινήτων- αυτή της Ευρώπης.

Πώς αφήνεις μια τέτοια ευκαιρία για προβολή των προϊόντων να χαθεί; Εξάλλου, η συμμέτοχη στη συγκεκριμένη έκθεση κοστίζει ιδιαίτερα σημαντικά ποσά τα οποία επιβαρύνουν την μητρική εταιρεία.

Ελπίζω, η επόμενη Διεθνής Έκθεση της Γενεύης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2014, να έχει περισσότερα καινούργια μοντέλα παράγωγης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v