Τα ράσα δεν κάνουν τον Αλέξη

Στις εκλογές, για το μέλλον μας θα αποφασίσει μια κοινή γνώμη που φαίνεται να πιστεύει ότι υπάρχει dress code για τους αριστερούς, το οποίο, αν παραβιάσουν, χάνουν την ιδεολογική τους καθαρότητα. Για αυτούς, ο Τσίπρας υπέπεσε σε ένα σοβαρό πολιτικό σφάλμα.
Από την εποχή που η πιο στάνταρ ερώτηση όταν έδινε συνέντευξη η Παπαρήγα ήταν γιατί πήγε τα παιδιά της στο Αμερικάνικο Κολλέγιο, μέχρι τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε πουκάμισο Burberry και κάτι έτρεξε στα γύφτικα έχουν περάσει αρκετά χρόνια, χωρίς από ό,τι φαίνεται, να έχει αλλάξει κάτι.

Η ίδια κοινή γνώμη πέφτει από τα σύννεφα που οι ηγέτες της δεν ηγούνται δια του παραδείγματος. Του «παραδείγματος» βέβαια που έχει η ίδια στο κεφάλι της για εκείνους. Και γιατί το έχει στο κεφάλι της; Γιατί αυτές τις οδηγίες παίρνει από τους κυβερνώντες.
Υπάρχει μια σημαντική παρεξήγηση, η οποία, όσο γρηγορότερα λυθεί, τόσο καλύτερα για τον κοινοβουλευτισμό. Οι έχοντες την εξουσία δεν είναι ίσοι με τους ψηφοφόρους ενώπιον του νόμου, του Συντάγματος, αλλά και, τελικά, της συλλογικής ηθικής.

Φυσικά και είναι ανόητο να θεωρείται θέμα το πουκάμισο, αφού όλοι αυτοί που εξανέστησαν με το ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φοράει πουκάμισο των 200 ευρώ, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι διαθέτουν κάποιο «σινιέ» ρούχο με τσιμπημένη τιμή. Και όχι, δεν είναι ένδειξη χλιδής ένα πουκάμισο ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης. Με αφορμή όμως το πουκάμισο αξίζει να επισημανθεί η παρεξήγηση που λέγαμε.

Πέρα από όσα μαθαίνουμε ή βλέπουμε στις δημόσιες εμφανίσεις, πόσο ίδια ζωή νομίζετε ότι ζούμε με την πολιτική ηγεσία του τόπου; Μπορεί η οικονομική άνεση που διαθέτουμε εμείς να συγκριθεί με εκείνη των ηγητόρων; Θα σας πω ένα μυστικό: και τα φαγητά που τρώνε είναι καλύτερα από αυτά που τρώμε εμείς, και στις εξόδους τους χαλάνε 5πλάσια λεφτά, και οι διακοπές που κάνουν δεν είναι στο αυθαίρετο του θείου του Γιάννη στην Κινέττα. Απίστευτο;
Δικαιολογημένα έκπληκτοι είναι μόνο όσοι πιστεύουν ότι η πολιτική μας ηγεσία τα βγάζει πέρα με το βασικό μισθό. Στους υπόλοιπους αξίζει η υποκρισία του τύπου φόρα-και χρυσές-παντόφλες-σπίτι-σου-αλλά-στο-δρόμο-μη-μου-φοράς-τα-burberry.
Η αλήθεια των λεγομένων του Τσίπρα κα η τυχόν ανακολουθία του δεν εξαρτάται από το πόσο ακριβά είναι τα ρούχα του ή από το εάν εμφανίζεται ντυμένος χίπις για να πάρει ψήφους αριστερών του ΄70. Αυτά έτσι γίνονται- εξ ου και το επιχείρημα: «τι θέλατε; Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να φοράει κουρέλια;».
Ο Τσίπρας θα αποδειχθεί κάλπικος αν έχει υποσχεθεί «αριστερά στην εξουσία» και δώσει έναν γιαλαντζί σοσιαλισμό α λα ΠΑΣΟΚ, από εκείνον που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας λίγο μετά που άφησε τα ζιβάγκο και φόρεσε τις γραβάτες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v