Η Σαντορίνη και το VW e –up!

Η μυστηριώδης Σαντορίνη είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα του τουριστικού μας πλούτου. Έχει μοναδικά στοιχεία και δεν είναι τυχαία η θέση της σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς του κόσμου.
Η Σαντορίνη και το VW e –up!
Η μυστηριώδης Σαντορίνη είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα του τουριστικού μας πλούτου. Έχει μοναδικά στοιχεία και δεν είναι τυχαία η θέση της σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς του κόσμου.

Την λατρεύουν οι απαιτητικοί Αμερικανοί, οι τελειομανείς Κινέζοι αλλά και κάθε τουρίστας που αναζητά κάτι το διαφορετικό στις διακοπές του. Η συνύπαρξη του ηφαιστείου με την καθημερινή δραστηριότητα του νησιού είναι μοναδική.

Την Σαντορίνη την έχω μέσα στην καρδιά μου, και όποτε την επισκέπτομαι απολαμβάνω την αύρα της. Σκέπτομαι, πόσο καλύτερα θα ήταν αν οι αρχές του νησιού και κυρίως η κεντρική διοίκηση της χώρας μας, είχαν εξασφαλίσει την κατάλληλη υποδομή στο ξεχωριστό νησί.

Αν δηλαδή, όλα τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρικής ενέργειας κ.α. λειτουργούσαν καλά όπως συμβαίνει στους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς ανάλογου κύρους. Αν δεν είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση για τόσες ήμερες στην καρδιά της καλοκαιρινής σεζόν. Τότε, θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία και να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να προστατεύσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

Στην 65η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης(12-22 Σεπτεμβρίου), η VW πρόκειται να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που θα πήγαινε γάντι στην Σαντορίνη μας. Το μικρό τετράθυρο αυτοκίνητο μήκους 3,54 μ., πλέον θα κατασκευάζεται και σε ηλεκτρική έκδοση. Την θέση του βενζινοκινητήρα πήρε ένας ισχυρός ηλεκτροκινητήρας μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Έχει την δυνατότητα να μεταφέρει τέσσερις ενήλικες και με ένα γέμισμα της μπαταρίας από το δημόσιο δίκτυο κάνει 160 χλμ. Μάλιστα το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για 100 χλμ. είναι πολύ χαμηλό, μόλις 3,02 ευρώ. Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που σέβεται το περιβάλλον. Υπάρχουν και άλλα μοντέλα παρόμοιων προδιαγραφών. Αναφέρθηκα σε αυτό το γερμανικό αυτοκίνητο γιατί αυτές τις ήμερες είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα θέματα του αυτοκινήτου.
Φαντασθείτε πόσο καλύτερα θα ήταν, αν τη θέση των ρυπογόνων αυτοκινήτων έπαιρναν ηλεκτρικά αθόρυβα αυτοκίνητα; Πόσα θετικά μηνύματα θα στέλναμε σε όλο τον κόσμο;

Ελπίζω αυτή τη φορά να διδαχτήκαμε από τα λάθη μας και να βελτιώσουμε τις υποδομές. Αν τα καταφέρουμε το Σεπτέμβριο του 2014 θα έχουμε ακόμη πιο ευχάριστα νέα για την οικονομία μας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v