Έχουμε τα κότσια του Φρανσουά Ολάντ;

Αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο μοναδικός λόγος που απαγόρευσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την εισαγωγή αρκετών μοντέλων της Mercedes στην Γαλλία είναι ο τύπος του ψυκτικού υγρού, του βγάζω το καπέλο για την ενέργεια του.
Έχουμε τα κότσια του Φρανσουά Ολάντ;
Αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο μοναδικός λόγος που απαγόρευσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την εισαγωγή αρκετών μοντέλων της Mercedes (A, B, CLA και SL) στην Γαλλία είναι ο τύπος του ψυκτικού υγρού, του βγάζω το καπέλο για την ενέργεια του.

Δεν έχω τίποτα με την Mercedes και τα αξιόλογα αυτοκίνητα που παράγει, άλλα αυτή η ενέργεια δείχνει ότι ο Φρανσουά Ολάντ έχει κότσια, για να τα βάλει με μια από τις ισχυρότερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, η οποία μάλιστα διαθέτει πολλές θυγατρικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς. Το μέγεθος και οι δραστηριότητες της Mercedes είναι ένα υπολογίσιμο μέγεθος, ακόμη και για την δεύτερη σε μέγεθος ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε δέκτες τις εισηγήσεις των συνεργατών του και χτύπησε την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εκεί που πονάει. Ουσιαστικά της επέφερε δυο καθοριστικά χτυπήματα. Το ένα αφορά την απαγόρευση της εισαγωγής των μοντέλων που είναι εφοδιασμένα με το παλιό ψυκτικό υγρό R134. Να θυμίσω ότι όλα τα αυτοκίνητα που παράγονται τώρα, πρέπει να φέρουν στο σύστημα κλιματισμού το νέο ψυκτικό υγρό R1234yf που θεωρείται πιο οικολογικό. Το δεύτερο είναι η αδυναμία της μάρκας να προωθήσει τα μικρομεσαία και μεσαία μοντέλα της σε μια τόσο σημαντική αγορά, όπως της Γαλλίας. Και επειδή αυτήν την περίοδο οι καταναλωτές έχουν στραφεί στα φθηνότερα μοντέλα της αγοράς, η Mercedes βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Όμως σε δύσκολη θέση βρίσκονται όσοι παρήγγειλαν μοντέλα της και έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους καθώς και το εκτεταμένο δίκτυο εμπόρων της γερμανικής μάρκας στην Γαλλία.

Προφανώς ο Φρανσουά Ολάντ με αυτή την κίνηση του, χτυπάει τουλάχιστον δυο τροφαντά τρυγόνια. Προστατεύει την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία που έσπευσε να προσαρμόσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της σύμφωνα με την νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δείχνει το όψιμο ενδιαφέρον του για το περιβάλλον. Επίσης δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Γάλλος Πρόεδρος ήρθε πιο κοντά στις θέσεις των γάλλων Πρασίνων, τους υπολογίζει σαν συμμάχους στην Εθνοσυνέλευση.

Η Mercedes δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια. Ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση ατυχήματος, αν γίνει διαρροή του νέου ψυκτικού υγρού είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς γιατί το νέο υγρό είναι εύφλεκτο. Και βέβαια προσέφυγε στην δικαιοσύνη.

Φαντασθείτε πόση δύναμη και προβολή θα αποκτούσε ένας δικός μας πολίτικος, αν τολμούσε να κάνει μια ανάλογη ενέργεια. Και βέβαια, πόσο θα άλλαζε η συμπεριφορά των εταιρειών και των ευρωπαϊκών κρατών προς την χώρα μας. Μέχρι τώρα το μόνο που εισπράττουμε είναι σφαλιάρες και άδικα αρνητικά σχόλια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v