Από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια

Ο θαρραλέος 10χρονος που ανέφερε τον πατέρα του στην αστυνομία για οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ πρέπει να γίνει πρότυπο.
Από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια
του Σπύρου Ρέκκα

Διαβάζοντας την είδηση για την ενέργεια ενός δεκάχρονου Αμερικανού να ειδοποιήσει την Αστυνομία όταν διαπίστωσε ότι, ο πατέρας του δεν μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο γιατί τα είχε τσούξει, σκέφτηκα πόσο θάρρος είχε αυτό το παιδί.

Προφανώς, το παιδί είχε ενημερωθεί για τους κινδύνους από την οδήγηση όταν το αλκοόλ ελέγχει τις αντιδράσεις του οδηγού, και με την πρωτοφανή ενέργεια του, θέλησε να προστατεύσει τον πατέρα του, τον εαυτό του, την 13χρονη αδελφή του αλλά και όσους είχαν τη ατυχία να βρεθούν στο δρόμο εκείνη την στιγμή.

Η Αστυνομία στο Κονέκτικατ, μόλις πήρε την τηλεφωνική καταγγελία του μικρού παιδιού με την μεγάλη ευαισθησία για την οδική ασφάλεια, έσπευσε να σώσει την οικογένεια που κινδύνευε. Κινητοποιήθηκε και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ακινητοποίησε το όχημα που οδηγούσε ο μεθυσμένος πολίτης.

Το παιδί ήταν τρομοκρατημένο και είπε στους έκπληκτους αστυνομικούς ότι, σκεφτόταν σοβαρά να πηδήξει από το αυτοκίνητο, επειδή ο πατέρας του οδηγούσε χωρίς να τηρεί τον Κώδικα Ασφαλείας, λόγω της επήρειας του αλκοόλ. Μάλιστα ο μεθυσμένος οδηγός στη διάρκεια της τρελής κούρσας συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα. Ο οδηγός του άλλου οχήματος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο 49χρονος μεθυσμένος οδηγός συνελήφθη. Μήπως αυτός ο θαρραλέος δεκάχρονος με την ευαισθησία στην οδική ασφάλεια, πρέπει να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των παιδιών για τους κινδύνους από την οδήγηση, που διδάσκεται στα σχολεία;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v