Διπλά κερδισμένοι οι Γερμανοί

Για να μην ξεχνάμε το παιχνίδι που παίχτηκε με τα πολυτελή αυτοκίνητα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις.
Διπλά κερδισμένοι οι Γερμανοί
Για να μην ξεχνάμε το παιχνίδι που παίχτηκε με τα πολυτελή αυτοκίνητα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις.

Οι Γερμανοί, αφού τα προηγούμενα χρόνια πήραν ένα καράβι γεμάτο με χαρτονομίσματα των 1.000 ευρώ από την πώληση των πανάκριβων πολυτελών τους αυτοκινήτων στην Ελλάδα, ‘’φρόντισαν’’ μέσω της τρόικας να απαξιωθούν αυτά τα ονειρεμένα αυτοκίνητα και να τα πάρουν πίσω για ένα κομμάτι ψωμί.

Τα αξιόλογα και ζηλευτά Audi, BMW, Mercedes και Porsche με τους κινητήρες υψηλού κυβισμού, που κατά μέσο όρο κόστισαν στον Έλληνα οδηγό 100.000 ευρώ, πουλιούνται τώρα στην γερμανική αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων προς 10.000 ευρώ. Και μιλάμε για αυτοκίνητα τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν ηλικία 3-5 χρόνια, είναι σε άριστη κατάσταση, με λίγα χιλιόμετρα και όλα τα αξεσουάρ.

Η οικονομική ζημία όσων κατέχουν τέτοια αυτοκίνητα είναι πολύ μεγάλη. Αναγκάζονται όμως να τα ‘’σκοτώσουν’’ στους Γερμανούς εμπόρους, γιατί μόνο οι ετήσιοι φόροι, χωρίς να κάνουν ούτε ένα χιλιόμετρο, είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ. Για παράδειγμα, πολυτελές αυτοκίνητο 3.700 κ.εκ. έχει ετήσια φορολογική επιβάρυνση 5.000 ευρώ.

Επομένως, οι φίλοι μας οι Γερμανοί, έχουν διπλό κέρδος, δίνοντας μόνο μια εντολή στους τροικανούς. Αυτό και αν δεν είναι κόλπο γκρόσο!

Δυστυχώς, πληρώνουμε πολύ ακριβά τα λάθη μας και την αγάπη μας για την αυτοκίνηση. Στην ανηφορικό δρόμο που διανύουμε δεν έχουμε κανένα στήριγμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v