Η Ντόρα είναι πιο αριστερή από την Κάντυ-Κάντυ;

Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που το ΚΚΕ έχει τη θέση του στην καρδιά του Ιοβόλου. Η υπερασπιση της αισθητικής και της ιδεολογικής αξίας του Μπολεκ και Λόλεκ ήταν ακριβώς ό,τι θα περίμενε κάποιος που ανατριχιάζει όταν βλέπει Μπομπ Σουγγαράκη.   
Εκεί που πας να το ξεχάσεις, να πεις ότι βαρέθηκες αυτή τη σχέση, ότι θέλεις κάτι άλλο, το ΚΚΕ κάνει κάτι και εσύ θυμάσαι για ποιους λόγους το ερωτεύθηκες και γιατί δεν πρόκειται να το ξεπεράσεις ποτέ.

Χθες κυκλοφόρησε η καταπληκτική ανακοίνωση του ΚΚΕ μέσω της οποίας το κόμμα έθεσε το κεφαλαιώδες ζήτημα των παιδικών σειρών που βλέπουν τα παιδιά μας στην τηλεόραση και του πόσο προωθούν το κομμουνιστικό ιδεώδες. Αιτία για την τοποθέτηση αυτή ήταν η ανοησία του Αλέξη Τσίπρα «να πιάσει στο στόμα του τον Μπόλεκ και τον Λόλεκ».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Τσίπρας, θέλοντας να δείξει ότι η αισθητική της νέας- προσωρινής ΕΡΤ είναι παλιακή την παρομοίασε με τα κανάλια της ΕΣΣΔ της δεκαετίας του 1970 και τον Μπόλεκ και Λόλεκ.

Τι ήταν να το πει; Η Κ.Ε. του Κόμματος δραστηριοποιήθηκε για να διαφυλάξει τα ιερά και τα όσια της παγκόσμιας επανάστασης. Σήκωσε το γάντι σε αυτή την άθλια πρόκληση της γιαλαντζί αριστεράς και με μαθήματα ιδεολογικής τοποθέτησης έδωσε για άλλη μια φορά το στίγμα του τι θα πει αριστερά σήμερα και πως απαντά το ΚΚΕ στα όσα βασανίζουν τον λαό.

Κείμενο που αναρτήθηκε στο site του 902 έθετε τα παρακάτω: «Τον Μπόλεκ και Λόλεκ τι τον πιάνεις στο στόμα σου; Δεν σου κόβει; Και καλά δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Γιατί θα ‘πρεπε να ξέρεις, και αν δεν το ξέρεις να το μάθεις, ότι τα πολωνικής καταγωγής σκανταλιάρικα αγοράκια, ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ, είναι από τα καλύτερα στον τομέα της ψυχαγωγίας των μικρών παιδιών».

Τα ερωτήματα όμως που πρέπει να απασχολήσουν τους ψηφοφόρους είναι άλλα και τέθηκαν στη συνέχεια: «Μήπως ο κ. Τσίπρας προτιμάει τις σημερινές σαβούρες της σύγχρονης καπιταλιστικής βιομηχανίας κινούμενων σχεδίων που προβάλλουν τον ανταγωνισμό, τη βία, το ‘ο θάνατός σου η ζωή μου’;».

Αν μου επιτρέπεται θα παρατηρήσω ότι το ερώτημα είναι σχεδόν ρητορικό. Με τον κίνδυνο να κάνω λάθος θα υποθέσω ότι ο συντάκτης της ερώτησης θεωρεί πως ναι, ο κ. Τσίπρας προτιμάει ακριβώς αυτές τις σαβούρες. Είναι όμως καθήκον του κάθε πολίτη να απομακρύνει το παιδί του από αυτές τις ατραπούς. Οπότε τι μένει; Προφανώς μόνο ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ.

Το κείμενο όμως συνεχίζει, γιατί ο συντάκτης του φαίνεται να έχει πληροφορίες μη διαθέσιμες στο ευρύ κοινό. Για να πείσει, αναγκάζεται να δώσει ονόματα. Να δείξει ότι ξέρει συγκεκριμένα τις υπόγειες προτιμήσεις των «αριστερών»: «Μήπως ο Μπομπ Σφουγγαράκης, που υποκλίνεται στο αφεντικό του τον κύριο Καβούρη, που τον καταπιέζει και τον εκμεταλλεύεται, είναι το πρότυπό του; (ΣτΣ: του κ .Τσίπρα)».

Το πράγμα μιλάει από μόνο του, κ. συντάκτα μου. Ασφαλώς αυτόν προτιμάει ο κ. Τσίπρας. Ποιον θα προτιμούσε; Τον προλετάριο Μπόλεκ ή τον αγωνιστή Λόλεκ; Άντε το πολύ- πολύ να εκτιμάει εκείνο το καπιταλιστικό γουρούνι που λέγεται Μίκυ Μάους. Που κακό ψόφο να΄χει.

Μην τους ξεσυνερίζεσαι. Ψάξε εσύ να βρεις και άλλες σοβιετικές παιδικές εκπομπές να βλέπουν τα παιδάκια σου και άσε τους υπόλοιπους να κυλιούνται στον αστικό βούρκο. Ούτως ή άλλως, δεν χωρούν όλοι στον παράδεισο της επανάστασης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v