Μια ανάσα για τα πολυτελή αυτοκίνητα

Η τρόικα και το οικονομικό επιτελείο, θεωρούν μεγάλο έγκλημα την απόκτηση ενός πολυτελούς αυτοκινήτου με κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ.
Μια ανάσα για τα πολυτελή αυτοκίνητα
Η τρόικα και το οικονομικό επιτελείο, θεωρούν μεγάλο έγκλημα την απόκτηση ενός πολυτελούς αυτοκινήτου με κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ. Από την πρώτη ημέρα που ήρθε η τρόικα στην χώρα μας, τα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού μπήκαν στο στόχαστρο.

Επέβαλαν έκτακτους φόρους, αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια και φόρο πολυτελείας. Τα αποτελέσματα από αυτήν την στρεβλή πολιτική είναι γνωστά. Τα αυτοκίνητα με μεγάλο κινητήρα έγιναν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των κατόχων τους, γιατί επιβαρύνθηκαν υπέρμετρα με άδικους φόρους. Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν. Οι εφορίες γέμισαν με πινακίδες κυκλοφορίας. Το κράτος έχασε έσοδα πολλών ευρώ.

Η κατηγορία αυτών των αυτοκινήτων βγήκε από την αγορά. Μεγάλος αριθμός υπαλλήλων απολύθηκε. Εταιρείες έκλεισαν.

Το μόνο ευχάριστο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι η τρόικα και το οικονομικό επιτελείο, κατάλαβαν πως με αυτή την φορολογική πολιτική, δεν πρόκειται να πιάσουν τους οικονομικούς στόχους τους.

Η νέα θέση τους στο αυτοκίνητο, εκφράζεται μέσω της καινούργιας διάταξης, που επιτρέπει στον κάτοχο πολυτελούς αυτοκινήτου να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελείας ανάλογα με την χρήση του αυτοκινήτου. Προβλέπεται η μηνιαία χρέωση για τους δυο φόρους, όπως ακριβώς συμβαίνει σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

Ένα δίκαιο σύστημα, γιατί δίνει την δυνατότητα στον κάτοχο πολυτελούς αυτοκινήτου, να το κινεί όποτε το χρειάζεται και για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί. Για παράδειγμα, μπορεί να κάνει διακοπές με το μεγάλο αυτοκίνητο του, ή να πάει ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Ελπίζω γρήγορα να εφαρμοστεί αυτό το σύστημα, και να βρουν τα πολυτελή αυτοκίνητα την θέση που τους αξίζει στην χώρα μας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v