Βγάζουμε μόνοι μας, τα μάτια μας

Φέτος έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσει σημαντικά ποσά η τουριστική βιομηχανία. Από τις αεροπορικές εταιρείες μέχρι τα καράβια, τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τους χώρους εστίασης.
Βγάζουμε μόνοι μας, τα μάτια μας
Φέτος έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσει σημαντικά ποσά η τουριστική βιομηχανία. Από τις αεροπορικές εταιρείες μέχρι τα καράβια, τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τους χώρους εστίασης. Περιμένουμε πάνω από 17 εκατομμύρια τουρίστες, που επέλεξαν την χώρα μας για να περάσουν τις διακοπές τους και να διασκεδάσουν.

Αν θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και να δώσουμε τα καλύτερα μαθήματα φιλοξενίας, θα έπρεπε να είχαμε στήσει ένα μηχανισμό υποδοχής και να μειώσουμε στο ελάχιστο τις πιθανότητες να πέσουν θύματα των αετονύχηδων, όσοι θα περάσουν στην χώρα μας τις διακοπές τους. Δυστυχώς, όμως κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη. Θέλουν να εξαπατήσουν τους τουρίστες και να κερδοσκοπήσουν.

Αφήνω στην άκρη τις καταγγελίες για την συμπεριφορά και τις χρεώσεις σε μερίδα ξενοδοχείων, στους χώρους εστίασης και στις παραλίες, και έρχομαι στον τομέα των ταξί.

Η τελευταία συγκομιδή της Τροχαίας, ήταν η σύλληψη οκτώ οδηγών ταξί που έκαναν παρεμβάσεις στα ταξίμετρα και στις ταμειακές μηχανές των αυτοκινήτων τους.

Εντελώς τυχαία, και οι οκτώ περίμεναν τα ανυποψίαστα θύματα τους στην μεγαλύτερη πύλη εισόδου της χώρας, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με την αστυνομία επτά από τους συλληφθέντες οδηγούς με τη χρήση καλωδίου τύπου τηλεφώνου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν εξέδιδαν αποδείξεις, δύο οδηγοί είχαν τοποθετήσει και ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό. Επιπλέον, στην κατοχή δύο εξ' αυτών βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών.

Επιβλήθηκαν έξι διοικητικά πρόστιμα, συνολικού χρηματικού ποσού 35.000 ευρώ σε βάρος των οδηγών των συγκεκριμένων οχημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Δεν έπρεπε να φτάσουμε εκεί. Οφείλαμε να είχαμε προνοήσει για την θωράκιση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων. Να μην τολμήσουν να δράσουν οι ελάχιστοι που χαλάνε την εικόνα του κλάδου και δυσφημούν την χώρα μας σε όλο τον κόσμο.

Μήπως η Τροχαία πρέπει να εισηγηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες να επιβάλλονται πιο αυστηρά πρόστιμα;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v