Τεχνικός έλεγχος γερμανικών προδιαγραφών

Οι "φίλοι" μας οι Γερμανοί που τόσο ενδιαφέρονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, θα μπορούσαν να μας δώσουν τα φώτα τους και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου των οχημάτων.
Τεχνικός έλεγχος γερμανικών προδιαγραφών
Οι ‘’φίλοι’’ μας οι Γερμανοί που τόσο ενδιαφέρονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, θα μπορούσαν να μας δώσουν τα φώτα τους και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου των οχημάτων.

Τα γνωστά ΚΤΕΟ είναι μια ακόμη …επιτυχία των πολιτικών μας που διόριζαν με την σέσουλα τους ψηφοφόρους τους. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Ακόμη και ο πιο καλόπιστος οδηγός έχει ακούσει ιστορίες για ανεξέλεγκτα κυκλώματα συναλλαγής που δρουν ακόμη και σήμερα σε πολλά ΚΤΕΟ. Είναι κοινό μυστικό ότι με το αζημίωτο περνάνε από τους ελέγχους ακόμη και οχήματα που δεν μπορούν να σταθούν στο δρόμο. Κάτι σαν τα αθάνατα κυκλώματα με τα διπλώματα οδήγησης. Και επειδή το χρήμα είναι γλυκό δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου ακόμη και στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ γίνονται μαγικά.

Τα θυμήθηκα αυτά γιατί ανακοινώθηκε ότι από την 1 Ιουλίου αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΤΕΟ στην Περιφέρεια Αττικής λόγω ανακαίνισης. Διευκρινίστηκε ότι η αναστολή ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης τους και προμήθειας των απαραίτητων μηχανημάτων σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 20794/2222/3-5-2012 περί «καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων της ορθής λειτουργίας των Δημόσιων Κ.Τ.Ε.Ο.».

Οι Γερμανοί διαθέτουν μερικές από τις καλύτερες μονάδες τεχνικού έλεγχου οχημάτων στον κόσμο. Οι γνωματεύσεις τους είναι αποδεκτές ακόμη και από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Προτείνω να εκμεταλλευτούμε την σχέση που έχουμε αναπτύξει. Προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε αν στο επόμενο ραντεβού στο δημόσιο ΚΤΕΟ έκανε το έλεγχο ένας Γερμανός μηχανικός που δεν θέλει δωράκι. Δίπλα του θα μπορούσε να βρίσκεται ο Έλληνας μηχανικός που θα μάθαινε τον τρόπο λειτουργίας και έλεγχου των συστημάτων των οχημάτων.

Να τονίσω ότι διαθέτουμε πολύ καλούς μηχανικούς και πως ευτυχώς τα κυκλώματα δεν έχουν συμπεριλάβει στις λίστες τους όλο το προσωπικό των κέντρων τεχνικού έλεγχου. .
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v