Τα ‘’πειραγμένα’’ ταξίμετρα και οι βαριές ποινές

Χρησιμοποιώ συχνά τις υπηρεσίες των ταξί και γνωρίζω τα περισσότερα κόλπα που κάνει μερίδα ιδιοκτήτων και οδηγών ταξί για να αυξήσουν την χρέωση στο ταξίμετρο.
Τα ‘’πειραγμένα’’ ταξίμετρα και οι βαριές ποινές
Χρησιμοποιώ συχνά τις υπηρεσίες των ταξί και γνωρίζω τα περισσότερα κόλπα που κάνει μερίδα ιδιοκτήτων και οδηγών ταξί για να αυξήσουν την χρέωση στο ταξίμετρο. Θύματα των ταξιτζήδων που δεν σέβονται τους πελάτες τους, είναι κυρίως οι ηλικιωμένοι και οι τουρίστες.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης έστω και καθυστερημένα - άρχισε η τουριστική περίοδος- ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία για την μείωση αυτών των κρουσμάτων. Να θυμίσω ότι έχουν προηγηθεί πολλές ανάλογες προσπάθειες, οι οποίες όμως είχαν πενιχρά αποτελέσματα. Ο σημαντικότερος λόγος που δεν έχει καθαρίσει ακόμη ο κλάδος των ταξί από τους οδηγούς που ‘’κλέβουν’’ τους πελάτες είναι οι ελλιπείς έλεγχοι.

Όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα, οι έλεγχοι γίνονται μόνο τις πρώτες ήμερες, μετά την ανακοίνωση μιας διάταξης. Εντοπίζονται οι παραβάτες, ακολουθούν βαρύγδουπες ανακοινώσεις και μετά τα κυκλώματα συνεχίζουν ανενόχλητα την δουλειά τους.

Φέτος όμως υπάρχει ένας ακόμη λόγος, για να ενταθούν οι έλεγχοι και να συνεχιστούν όλη την τουριστική περίοδο. Αν όλα πάνε καλά, θα σημειώσουμε ρεκόρ αυξήσεων τουριστών. Περιμένουμε περισσότερα από 17 εκατομμύρια τουρίστες! Όσοι έρθουν στην χώρα μας πρέπει να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις, και να είναι η σημαντικότερη πηγή διαφήμισης και προβολής των μοναδικών χαρακτηριστικών της χώρας μας.

Αν πέσουν θύματα των ασυνείδητων ταξιτζήδων, των κυκλωμάτων αυτοκινητιστών που λυμαίνονται τα αεροδρόμια, τα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια, των ξενοδόχων που ζητάνε απίστευτα ποσά για ένα μέτριο δωμάτιο, των υπευθύνων των σημείων εστίασης που χρεώνουν την χωριάτικη σαλάτα 15 ευρώ και τον καφέ εσπρέσο 5 ευρώ, τότε θα τα χάσουμε όλα. Το καλοκαίρι του 2014 θα είμαστε μόνοι μας.

Ελπίζω, η Τροχαία και τα κλιμάκια του Υπουργείου Ανάπτυξης να κάνουν συνεχείς ελέγχους και να αξιοποιήσουν τις καταγγελίες των τουριστών. Οι ποινές είναι βαριές, 5.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί με τα ‘’πειραγμένα’’ ταξίμετρα και 20.000 για τους εμπόρους ‘’πειραγμένων’’ ταξίμετρων.

Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που ανεχόμαστε αυτά τα κυκλώματα. Ακόμη και στον μεγάλο τουριστικό ανταγωνιστή μας, την Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει το κύκλωμα των ταξιτζήδων. Εδώ όμως είναι Ελλάδα…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v