Στάη κατά Χρυσής Αυγής και Βουλή κατά... t-shirt

Η Έλλη Στάη εξανέστη και επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή που την χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, "σταφιδιασμένη". Την ίδια ώρα το Προεδρείο της Βουλής απευθύνει συστάσεις σε κακοντυμένους βουλευτές να ντύνονται ευπρεπέστερα. Ο σεξισμός είναι εδώ!   
Λίγα πράγματα μπορούν να μπουν στο δρόμο ενός δημοσιογράφου που αγωνίζεται για τη δημοκρατία, την ελεύθερη διάδοση ιδεών και την καταδίκη των ακραίων στοιχείων.

Η Χρυσή Αυγή έκανε το μοιραίο λάθος και επέκρινε τις δημοσιογραφικές επιλογές της Έλλης Στάη, καταδικάζοντας στο πρόσωπό της όλη τη στάση της κρατικής τηλεόρασης έναντι του «Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών».

Η δημοσιογράφος δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια, και με φόρα από το δίκαιο και τη δεοντολογία, μίλησε σκληρά στα παιδιά με τα μαύρα. «Ουδείς δικαιούται να σιωπά πλέον».

»Η Χρυσή Αυγή «εξανέστη» επειδή τη χαρακτήρισα «νεοναζιστική ακροδεξιά». Απαντώ ξεκάθαρα ότι της απέδωσα - και θα το ξανακάνω - την ιδεολογική ταυτότητα που ουκ ολίγα στελέχη της έχουν υιοθετήσει και υμνήσει σε ενυπόγραφα κείμενά τους», ανέφερε στην σελίδα της στο Facebook η Έλλη Στάη αποφασισμένη να σπάσει το αυγό του φιδιού. Οι κακεντρεχείς θα πουν ότι η κ. Στάη «εξανέστη» από το ότι οι της Χρυσής Αυγής την χαρακτήρισαν «σταφιδιασμένη».

Οι υπόλοιποι, θα δουν στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής την επίθεση σε ολόκληρο το γυναικείο φύλο που υπογράμμισε η κ. Στάη: «είδα με κοινωνιολογικό και ανθρωπολογικό ενδιαφέρον το ακατάσχετο υβρεολόγιο κατά της ίδιας της γυναικείας υπόστασης. Για να επιβεβαιώσω, για μια ακόμη φορά, ότι το ρατσιστικό DNA του εν λόγω κόμματος δεν εξαντλείται στους ατυχείς μετανάστες αλλά καλύπτει το σύνολο του μη αρεστού πληθυσμού – με πρώτες τις γυναίκες».

Ο Ιοβόλος σαφώς συντάσσεται με τη δεύτερη άποψη και δράττεται της ευκαιρίας να σημειώσει ένα ακόμη κρίσιμο θέμα το οποίο άπτεται της πολιτικής και των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών. Η αμφίεση της βουλευτού κ. Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων πυροδότησε το σχόλιο του αντιπροέδρου και προεδρεύοντος της Βουλής κ. Καλαϊτζή. Ο κ. Καλαϊτζής παρακάλεσε για ευπρέπεια στο ντύσιμο προκειμένου να αποδίδεται ο δέον σεβασμός στο κοινοβούλιο.

Μου φαίνεται υποκριτικό και ανούσιο να απαγορεύονται οποιαδήποτε είδους ρούχα στη Βουλή μια που το τι ανασφάλειες ή ασφάλειες επιλέγει κανείς να εκπέμψει με την επιλογή των ρούχων του ουδόλως επηρεάζει τις ιδέες του, την αντίληψή του και τη νηφαλιότητά του. Έχουμε έναν άνθρωπο δηλαδή που θα ήθελε να ντυθεί σα λατέρνα για την ομιλία του, αλλά δεν το κάνει. Ανεβαίνει στο βήμα και την ώρα που μιλάει σκέφτεται τι ωραία που θα ήταν να τον άφηναν να ντυθεί όπως θέλει. Τελειώνει η ομιλία του και αυτός δεν έχει αλλάξει άποψη. Τι έχει κερδίσει το Κοινοβούλιο;

Η ευπρέπεια όπως και η αιδώς είναι κατασκευάσματα καταπιεστικών καθεστώτων που υποδαυλίζουν τις συγκεκριμένες «αξίες» για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σαν το «λαγέ, γιατί δε φοράς κράνος» του γνωστού ανεκδότου. Ας έλεγαν πράγματα της προκοπής στη Βουλή και ας πήγαιναν και με ζαρτιέρες ή ντυμένοι κολομπίνα. Τι θα παθαίναμε εμείς ή ο κοινοβουλευτισμός που θα είχε λιγότερο Γιαννέτο και περισσότερο μπούτι;

Έπειτα ποιος θα καθορίζει σε ποια κελεύσματα θα υπάγονται οι ίδιες οι συστάσεις; ΤΡης μόδας; Της διαχρονικής μόδας; Του «κλασικού», που λένε και οι στυλίστες; Παρόμοιες συστάσεις ή προτροπές μπορεί να έχουν ως μπούσουλα μόνο την άποψη του μέσου πολίτη. Όμως το να προσπαθεί η Βουλή να αφουγκραστεί το κοινό περί… ευπρέπειας αίσθημα είναι σίγουρα άσκοπο και πιθανώς μάταιο.

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτών που λέω, αφού ξέρω ότι σε περίπτωση απελευθέρωσης του ενδυματολογικού κώδικα στη Βουλή, θα βλέπαμε αποθέωση του κιτς και ντυσίματα τύπου «ανάσταση».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v