Τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα σκουπίδια

Ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές, ο Δήμος Αθηναίων ανακάλυψε τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.
Τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα σκουπίδια
Είμαι υπέρμαχος της χρήσης των ποδηλάτων και της αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων. Το κλασικό ποδήλατο είναι ο πιο οικονομικός και οικολογικός τρόπος μετακίνησης. Το ηλεκτροκίνητο όμως, συνδέεται με το πρόβλημα των εκπομπών του CO2 που εκλύονται στην ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια παράγωγης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε πολλές χώρες εδώ και χρόνια οι κάτοικοι χρησιμοποιούν καθημερινά το ποδήλατο τους για να πάνε στο γραφείο και να κάνουν τα ψώνια τους. Τελευταία οι πιο εύποροι αγοράζουν ηλεκτρικό ποδήλατο για να κινούνται πιο γρήγορα και να μειώνουν την κόπωση από την χρήση του ποδήλατου. Το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους πρέπει να διανύσουν μια ανηφορική διαδρομή για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές ο Δήμος Αθηναίων ανακάλυψε τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα. Αποφάσισε να εφοδιάσει την Δημοτική Αστυνομία με 15 ηλεκτροκίνητα ποδήλατα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Σίγουρα τα νέα ποδήλατα με ηλεκτρικό μηχανισμό υποβοήθησης θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις των υπάλληλων της Δημοτικής Αστυνομίας. Είναι ευέλικτα και μπορούν να κινηθούν ακόμη και σε μικρά δρομάκια. Τα ποδήλατα και οι ειδικά εκπαιδευμένοι οδηγοί τους, θα περιπολούν σε πεζόδρομους, όπως η Αποστόλου Παύλου, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Αιόλου, η Ερμού και η περιοχή της Πλάκας. Μέχρι εδώ όλα είναι καλά.

Η εικόνα όμως αυτής της προσπάθειας χάνει την λάμψη της όταν μπαίνουν στο κάδρο τα αναρίθμητα προβλήματα που έχει η πρωτεύουσα μας. Μια από τις ομορφότερες μεγαλουπόλεις με ζηλευτή ιστορία και μοναδικά μνημεία έχει πληγωθεί σε πολλά σημεία. Από τα σκουπίδια μέχρι τα γκράφιτι, την έλλειψη αστυνόμευσης και τόσα άλλα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες.

Αναρωτιέμαι αν τα χρήματα που δόθηκαν για την απόκτηση των ηλεκτρικών ποδηλάτων και την συντήρηση τους θα ήταν καλύτερα να διατεθούν σε άλλους τομείς του Δήμου Αθηναίων. Επαναλαμβάνω, είμαι υπέρμαχος της χρήσης των ποδηλάτων αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω και την χαμηλή βαθμολογία της Αθήνας στις διεθνείς αξιολογήσεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v