Οι ερειπωμένες διαφημίσεις

Κοιτάζοντας τις ερειπωμένες διαφημίσεις που υπάρχουν πάνω από τα κτίρια πρώτης προβολής, στους κεντρικούς δρόμους καθώς και σε άλλες διακεκριμένες περιοχές, θυμάμαι τις παλιές καλές εποχές.
Οι ερειπωμένες διαφημίσεις
Κοιτάζοντας τις ερειπωμένες διαφημίσεις που υπάρχουν πάνω από τα κτίρια πρώτης προβολής, στους κεντρικούς δρόμους καθώς και σε άλλες διακεκριμένες περιοχές, θυμάμαι τις παλιές καλές εποχές. Τότε που οι εταιρείες προσπαθούσαν με κάθε τρόπο, να εξασφαλίσουν την άμεση προβολή των προϊόντων τους, μέσω των γιγαντιαίων διαφημίσεων.

Θυμάμαι και τον αγώνα που έκαναν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για να κάνουν γρήγορα γνωστά, στους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων, τα καινούργια μοντέλα καθώς και τα νέα προωθητικά εμπορικά προγράμματα τους.

Τώρα στην θέση τους βρίσκονται ξεχαρβαλωμένα ακαλαίσθητα πλαίσια με τα απομεινάρια της παλιάς καλής εποχής.

Το θέαμα είναι αποκρουστικό. Η παρουσία των ερειπωμένων διαφημιστικών πινακίδων επιβαρύνει περισσότερο το περιβάλλον και αλλοιώνει περαιτέρω την εικόνα των πόλεων. Επίσης δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εγκυμονούν κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς.

Επειδή κανένας δεν γνωρίζει πότε θα αντιστραφεί το κλίμα στην ελληνική αγορά, προτείνω να εκμεταλλευθούμε την παρουσία των διαφημιστικών χώρων για να ενδυναμώσουμε τα κοινωνικά μηνύματα.

Οι Δήμοι καθώς και οι διάφοροι φορείς, στους χώρους που ανήκουν στην δικαιοδοσία τους, θα μπορούσαν να αναρτήσουν τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει για την υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών. Επίσης θα μπορούσαν να αναρτήσουν συμβουλές για να περιοριστεί η υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Είναι μια καλή ευκαιρία να προβάλουν κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v