Πρώτος στόχος η ασφάλεια μας

Φέτος γιορτάζουμε το Πάσχα, την πιο καλή χρονική περίοδο. Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Η φετινή έξοδος, παρά την οικονομική κρίση, προβλέπεται πως θα είναι μεγάλη.
Πρώτος στόχος η ασφάλεια μας
Φέτος γιορτάζουμε το Πάσχα, την πιο καλή χρονική περίοδο. Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Η φετινή έξοδος, παρά την οικονομική κρίση, προβλέπεται πως θα είναι μεγάλη. Όσοι μπορούν, θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για μια απόδραση από το κλεινόν άστυ και θα αναζητήσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης στην πανέμορφη ελληνική φύση.

Το αυτοκίνητο έχει την τιμητική του. Θα δεχτεί μια ακόμη πρόκληση, να μεταφέρει με ασφάλεια τους επιβάτες. Αν και γνωρίζω πόσο περιορισμένα είναι τα οικονομικά μας, θέλω να θυμίσω μερικά σημεία τα οποία συμβάλουν στην αύξηση της ασφαλούς μετακίνησης.
Το πρώτο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Τα φθαρμένα λάστιχα μειώνουν σημαντικά την πρόσφυση με το οδόστρωμα και στην δύσκολη στιγμή θα είναι ίσως ο πιο καθοριστικός παράγοντας. Αμορτισέρ και φρένα συμπληρώνουν το πακέτο που συμβάλει στην ασφαλή οδική συμπεριφορά.

Να μην παραλείψω την σωστή φόρτωση των αποσκευών. Τα βαριά αντικείμενα να τοποθετηθούν χαμηλά και αν είναι εύκολο να δεθούν με κατάλληλους ιμάντες. Σε περίπτωση ατυχήματος μετατρέπονται σε επικίνδυνα αντικείμενα και υπάρχει πιθανότητα να εισέλθουν στον χώρο των επιβατών.

Στο δρόμο οι περισσότεροι οδηγοί γνωρίζουν πως πρέπει να συμπεριφερθούν. Η ψυχραιμία, η σύνεση και οι προσεκτικοί χειρισμοί είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι. Αφήστε όσους βιάζονται να σας προσπεράσουν. Μην κάνετε επικίνδυνα προσπεράσματα.

Σας εύχομαι Καλό Ταξίδι. Καλή Ανάσταση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v