Οι τράπεζες κρίνουν την τύχη της αγοράς του αυτοκίνητου

Η αγορά του αυτοκίνητου βουλιάζει και οι έμποροι βρίσκονται σε απόγνωση. Παρά τις προσπάθειες που κάνουν για να προσελκύσουν αγοραστές, τα αποτελέσματα είναι μικρά.
Οι τράπεζες κρίνουν την τύχη της αγοράς του αυτοκίνητου
του Σπύρου Ρέκκα

Η αγορά του αυτοκίνητου βουλιάζει και οι έμποροι βρίσκονται σε απόγνωση. Παρά τις προσπάθειες που κάνουν για να προσελκύσουν αγοραστές, τα αποτελέσματα είναι μικρά. Τα αποτελέσματα των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου είναι απογοητευτικά. Περαιτέρω μείωση κατά 17,3% σε σχέση με το ίδιο περσινό χρονικό διάστημα.
|-ad-
Η οικονομική κρίση και η άδικη φορολογία στα αυτοκίνητα δεν αφήνουν περιθώρια τους υποψήφιους αγοραστές, να σκεφθούν την απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου με περιορισμένο κόστος χρήσης.

Προτιμούν να επισκευάσουν με το μικρότερο δυνατό κόστος το παλιό τους αυτοκίνητο, παρά να μπουν στην διαδικασία αλλαγής του αυτοκινήτου, που απαιτεί σημαντική εκταμίευση χρημάτων. Μετράνε και το τελευταίο ευρώ, γιατί δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το επόμενο φορολογικό μέτρο που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Την ανάσα στον κλάδο του αυτοκινήτου, μπορεί πλέον να δώσει μόνο το τραπεζικό σύστημα. Αν οι τράπεζες αρχίσουν να δίνουν δάνεια για αγορά αυτοκινήτου σε όσους έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, θα κινηθεί η αγορά του αυτοκίνητου και θα υπάρξουν θετικές παρενέργειες σε πολλούς τομείς.

Σημειώνω τις σημαντικότερες θετικές παρενέργειες: Μείωση του ρυθμού κλεισίματος των καταστημάτων και των κάθετων μονάδων. Μείωση του ποσοστού των απολύσεων και των περικοπών. Αύξηση των δημοσίων εσόδων από την φορολογία των αυτοκινήτων και όλων των δραστηριοτήτων του κλάδου. Αύξηση της οδικής ασφάλειας. Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v