Τούρκε, θα σε κατουρήσουμε

Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, εκείνοι που αγαπούν παραγματικά την πατρίδα βγαίνουν μπροστά. Όλοι εμείς οι έλληνες, ελπίζουμε πραγματικά τα κανάλια να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ. Οίμασται Αίλλεινες, λέμε! 
Αυτό που με στεναχωρεί στην ιστορία της συγκέντρωσης της Χρυσή Αυγής έξω από το Mega, είναι ότι δεν μπορείς να τους κάνεις στα σοβαρά πλάκα γιατί είναι στο απυρόβλητο λόγω ανεγκεφαλιάς. Αλλά πάλι- είμαι σε δίλημμα- να αφήσει κανείς ασχολίαστο τέτοιο καραγκιοζιλίκι;

Δεν είναι η μόνη τέτοια περίπτωση, αφού συχνά- πυκνά μου΄ρχεται να κράξω τα παιδιά με τα μαύρα και σκέφτομαι ότι κρίμα είναι- σάμπως καταλαβαίνουν;

Εν πάση περιπτώσει, τους εύχομαι από καρδιάς να νικήσουν τη μανία του τουρκο-σήριαλ που ευτελίζουν την ελληνική τηλεοπτική αγορά και ανησυχούν τους απανταχού εθνικολεβέντες στη βάση του ότι «κάθε κοινωνία έχει την τηλεόραση που της αξίζει».

Έτσι διεισδύει η κουλτούρα του κατακτητή μέσα σας ρε πρόβατα. Βλέπετε τον Τούρκο να υποφέρει με τα αισθηματικά του και συνειρμικά σκέφτεστε «τον καημένο τον Τούρκο». Άμεσο αποτέλεσμα να χαλαρώνει το εθνικό σας φρόνημα.

Και μάλιστα όταν το έχουμε περισσότερο ανάγκη. Όταν αδελφοί λαοί χειμάζονται από την λαίλαπα του καπιταλισμού και η πολιτική τους ηγεσία δίνει ρεσιτάλ κωλοτούμπα. Ρε λες να ήταν σχεδιασμένο για να τους χαρατσώσουν ακόμη περισσότερο; Απίθανο δεν είναι.

Αλλιώς πρέπει να πιστέψω την άλλη εκδοχή κατά την οποία, κάποια πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να αφήνονται στην τύχη. Αυτό έχοντας προφανώς στο μυαλό τους οι Γερμανοί πριν βάλουν το μεσαίο τους δάκτυλο στον πρωκτό των Κυπρίων, πήραν ένα τηλέφωνο τους Ρώσους. «Είμαστε να τους ζορίζουμε και μάλλον θα αρχίσουν να μας λένε ότι δεν μας έχουν ανάγκη και ότι πάρχουνκαι αλλού πορτοκαλιές. Είστε για τους βοηθάτε;».

«Σε καμία περίπτωση» απάντησαν οι Ρώσοι, όπως αποκάλυψαν οι Financial Times και οι καρπαζιές πέσανε.

Για τον πολύ κόσμο, τους «νοικοκυραίους», οι εξελίξεις στην Κύπρο έχουν ή πρέπει να έχουν μία ακόμη ανάγνωση: Είναι μια πανηγυρική διάψευση της ασφάλειας που υποσχόταν το τραπεζικό σύστημα και που πάνω της στηρίζεται όλη η λειτουργία της δυτικής οικονομίας. Μοιάζει σήμερα παράλογος όποιος θεωρεί ασφαλέστερο το στρώμα του από το γκισέ;

Θα ζήσουμε την εποχή που οι γριές αντί για ξεκουτιάρες θα θεωρούνται προνοητικές. Αυτή είναι μια μεγάλη ήττα του οικονομικού συστήματος και ίσως μια μικρή ικανοποίηση για όσους θεωρούν τον εαυτό τους αντίπαλό του.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v