Ο ταξιτζής και ο καλόπιστος τουρίστας

Τώρα που προετοιμαζόμαστε για την θερινή περίοδο, καλό θα ήταν, να ασχοληθεί η πολιτεία και με τον κλάδο των ταξί.
Ο ταξιτζής και ο καλόπιστος τουρίστας
Τώρα που προετοιμαζόμαστε για την θερινή περίοδο, καλό θα ήταν, να ασχοληθεί η πολιτεία και με τον κλάδο των ταξί. Τα κίτρινα αυτοκίνητα που εξυπηρετούν τους πολίτες και τους τουρίστες, συχνά βρίσκονται στο στόχαστρο, γιατί μερίδα οδηγών ταξί δεν σέβονται τον πελάτη. Με διάφορες παρεμβάσεις στη λειτουργία του ταξιμέτρου, αλλοιώνουν την ένδειξη του. Υπάρχουν καταγγελίες ακόμη και για πενταπλασιασμό της αρχικής ένδειξης, με την χρήση κρυφών ηλεκτρονικών συστημάτων. Τα θύματα τους είναι κυρίως, οι ηλικιωμένοι και οι τουρίστες.

Η Τροχαία δέχεται συνεχώς καταγγελίες για υπερβολική χρέωση της κούρσας, ενώ τελευταία γίνονται έλεγχοι από ειδικευμένα κλιμάκια για την υποχρέωση των ταξιτζήδων, να εκδίδουν αποδείξεις.

Είναι αλήθεια ότι η κίνηση στον κλάδο των ταξί έχει μειωθεί πάνω από 50%, γιατί πλέον για την πλειοψηφία των πολιτών, είναι πολυτέλεια να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του ταξί. Οι αυτοσχέδιες πιάτσες ταξί σε πολλά σημεία, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, είναι μια ακόμη απόδειξη της κρίσης που διέρχεται, ο άλλοτε κερδοφόρος κλάδος.

Οι οδηγοί των ταξί, προσπαθούν να αυξήσουν το μεροκάματο τους. Αυτή την περίοδο με το ζόρι, βγάζουν τα έξοδα του αυτοκίνητου.

Η πολιτεία οφείλει να πάρει αυστηρά μέτρα και να εντείνει τους ελέγχους στο αεροδρόμια, στα λιμάνια και σε άλλους χώρους, όπου υπάρχει μαζική μετακίνηση επιβατών.

Οι φετινές προβλέψεις για την τουριστική κίνηση ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Αν όλα πάνε καλά περιμένουμε πάνω από 17 εκατ. τουρίστες από όλο τον κόσμο. Αν μερίδα ταξιτζήδων, εξακολουθήσει να εξαπατά τους καλόπιστους τουρίστες, θα δεχτούμε νέα επίθεση από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και το κόστος. Τελικά θα χάσουμε όλοι, γιατί για μια ακόμη φορά θα δυσφημιστεί η χώρα μας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v