Η κατάρα των μεγάλων αυτοκινήτων

Η πολιτεία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει τους κάτοχους των μεγάλων αυτοκινήτων σαν στενούς συγγενείς του Ωνάση.
Η κατάρα των μεγάλων αυτοκινήτων
Η πολιτεία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει τους κάτοχους των μεγάλων αυτοκινήτων σαν στενούς συγγενείς του Ωνάση. Όσοι απέκτησαν αυτοκίνητο άνω των 2.000 κ.εκ. βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο της εφορίας. Η επίθεση στη μερίδα των καταναλωτών που προτίμησαν ένα μεγάλο και ασφαλές αυτοκίνητο έχει αρνητικές συνέπειες στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Δυστυχώς, η πολιτεία έχει επιβαρύνει υπέρμετρα τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα δημιουργώντας πρόσθετα οικονομικά προβλήματα στους ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκίνητων.

Υπενθυμίζεται ότι τα μεγάλα αυτοκίνητα υπόκεινται σε εξωπραγματικά τεκμήρια, υψηλό Τέλος Ταξινόμησης ή και φόρο πολυτελείας, τέλη κυκλοφορίας από τα υψηλότερα στην ΕΕ, ΕΦΚ καυσίμων το δεύτερο σε ύψος στην κοινότητα και πρόσφατα, σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν. Μεγάλος αριθμός πολυτελών αυτοκίνητων πουλήθηκε σε άλλες χώρες.

Επίσης χαμένο είναι και το τμήμα των κρατικών εσόδων, γιατί μειώθηκαν σημαντικά τα ποσά από την φορολογία των αυτοκίνητων και την χρήση τους.

Η καλύτερη λύση για όλους είναι να επανεξεταστεί το θέμα της φορολογίας των μεγάλων αυτοκινήτων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v