"Δεν το βάζω κάτω"

Πρόσφατα επισκέφθηκα την PGA Ελλάδα, αντιπροσωπεία της Renault, για να παραλάβω το νέο Renault Clio. Το γαλλικό supermini έμεινε κοντά μου για πολλές ήμερες, στο πλαίσιο του προγράμματος δοκιμών.
Δεν το βάζω κάτω
Πρόσφατα επισκέφθηκα την PGA Ελλάδα, αντιπροσωπεία της Renault, για να παραλάβω το νέο Renault Clio. Το γαλλικό supermini έμεινε κοντά μου για πολλές ήμερες, στο πλαίσιο του προγράμματος δοκιμών. Τις εντυπώσεις μου, από το πεντάθυρο μοντέλο θα τις δημοσιεύσω σύντομα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου στο κεντρικό κτίριο της διοίκησης, γνώρισα τον κ. Δημήτρη Κωνσταντίνου επίσημο έμπορο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Χαλκίδα.

Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου, ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στον χώρο του αυτοκίνητου και μου ζήτησε, να δημοσιεύσω περισσότερα άρθρα για την λανθασμένη πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στον τομεα του αυτοκίνητου.

Αναφέρθηκε στην επιβολή υψηλής φορολογίας ενώ, δεν παρέλειψε να επισημάνει την δυσφορία του, για τον πρόσφατο φόρο πολυτελείας που ουσιαστικά βγάζει εκτός της ελληνικής αγοράς, όλα τα αυτοκίνητα με κινητήρα άνω των 2.000 κ.εκ. Ο συνομιλητής μου, αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά με το εξουσιοδοτημένο συνεργείο του. Αν και διαθέτει μια καθετή μονάδα υψηλών προδιαγραφών, στην οποία έχει την δυνατότητα να επισκευάζει και μοντέλα άλλων εταιρειών, δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα έσοδα που θα την καταστήσουν βιώσιμη.

"Κάνω πρόσφορες, μειώνω τις τιμές των ανταλλακτικών και της εργασίας, παρέχω δωρεάν καλύψεις, δίνω εγγυήσεις αλλά και πάλι το αποτέλεσμα είναι αρνητικό", τόνισε ο κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Η τελευταία ενεργεία του, ήταν η αποστολή 3.600 SMS στους πελάτες του, για να τους πληροφορήσει ότι παρέχει υψηλότερες εκπτώσεις σε όλο το φάσμα των τεχνικών υπηρεσιών. "Τα πρώτα δείγματα από την ενημέρωση των πελατών είναι θετικά, αλλά δεν σας κρύβω ότι βρίσκομαι σε δύσκολη θέση".

Και τι θα κάνετε αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση, τον ρώτησα;

"Έχω αποφασίσει να κρατήσω ζωντανή την επιχείρηση μου, γιατι την έστησα με κόπο. Ξόδεψα μεγάλα ποσά και δεν θα την αφήσω να μαραζώσει. Θα παλέψω και θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω τον ανταγωνισμό από τα ανεξάρτητα συνεργεία και τις μαϊμού προσφορές από το Διαδίκτυο. Θα στηρίξω τους υπάλληλους μου και αν χρειαστεί να βρεθώ πάλι κάτω από την ράμπα επισκευής των αυτοκίνητων".

Σημείωσα την συνομιλία μου με τον κ. Δημήτρη Κωνσταντίνου, για να σας δώσω μια εικόνα από την πλευρά των επιχειρηματιών που δεν το βάζουν κάτω, αλλά παλεύουν νύχτα-μέρα, ενάντια στους αδίκους νομούς και τη σκληρή οικονομική πολιτική της τρόικας. Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την κρίση χρέους, είναι να οπλιστούμε με δύναμη και να μην μασάμε.

Γνωρίζω, πόσο δύσκολο είναι να ξεκινάς την ημέρα σου με άδειο πορτοφόλι, αλλά πρέπει να παλέψουμε με τίμια μέσα για να επιβιώσουμε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v