Ε, πες το έτσι κυρ Δένδια μου!

Ο κ. Δένδιας εξήγησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή τι ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της παραποίησης των φωτογραφιών των συλληφθέντων. Τους "πείραξαν" στο photoshop για να μπορεί να τους γνωρίσει ο κόσμος και να δώσει πληροφορίες για αυτούς. Ααααα!  Ώστε γι΄αυτό...  
Όταν η αλήθεια δεν είναι από μόνη της αρκετή για να έχουμε δίκιο, μπορούμε να τη βοηθήσουμε, ίσως με λίγο photoshop.

Θα μπορούσα να πω αρκετά πράγματα για τους βασανισμούς συλληφθέντων από την αστυνομία. Όλα θα είχαν κοινό παρανομαστή την αντιπάθειά μου για τον θεσμό της αστυνόμευσης και κυρίως για το πώς εφαρμόζεται ο θεσμός αυτός στην Ελλάδα. Η κακή σχέση του μέσου έλληνα με την αστυνομία πηγαίνει αρκετά πίσω ιστορικά- κατά τη γνώμη μου στις αρχές του αιώνα.

Τότε ήταν οι πρώτες φορές που οι κοινωνικές σχέσεις στη χώρα μας παγιώνονταν στη μορφή που περίπου έχουν και σήμερα, ενώ το κράτος πρωτοξεκίνησε να χρησιμοποιεί την καταστολή για να πείσει ότι αξίζει να είναι κράτος.

Εδώ όμως υπάρχει ένα εγγενές λάθος. Πρώτα το κράτος πρέπει να δίνει την εντύπωση του κράτους και μετά να ζητά από τους αστυνομεύοντες να τηρούν τα όσα ορίζει. Εν πάση περιπτώσει, η παθογένεια της σχέσης ελληνικού λαού και ελληνικής αστυνομίας δεν εμπίπτει στα όρια αυτού του post.

Η σκοπιμότητα λοιπόν της αστυνομίας να κουκουλώσει τις καρπαζιές που έδωσε στους συλληφθέντες είναι κατανοητή και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι μάλλον ψηφοφόρος των κομμάτων εξουσίας. Αυτό που μου φάνηκε ότι ξεπερνάει το μέτρο είναι οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια στην χθεσινή πρωινή εκπομπή του Mega.

Ευθέως ο κ. υπουργός επιχειρηματολόγησε υπέρ του «πειράγματος» των φωτογραφιών στη βάση του ότι «έπρεπε να είναι αναγνωρίσιμοι». Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω.
 
Εγκαλούν αυτόν και τις υπηρεσίες του υπουργείου του ότι έκαναν φωτομοντάζ για να κρύψουν τα σημάδια του ξυλοδαρμού από τους συλληφθέντες και εκείνος προς υπεράσπισή του λέει ότι έπρεπε να το κάνουν γιατί αλλιώς ο κόσμος δεν θα τους αναγνώριζε! Ο τύπος είναι θεός!

Ακούγοντας τις δηλώσεις του, σκεφτόμουν όχι τους αναρχοκομμουνιστές που ούτως ή άλλως είναι προκατειλημμένοι εναντίον οποιουδήποτε υπουργού και δη εκείνου της Δημόσιας Τάξης, αλλά τους «νοικοκυραίους»- αυτούς που θεωρούν ότι «η αστυνομία δεν κάνει τέτοια πράγματα». Υπάρχουν βέβαια και οι άλλοι που θεωρούν ότι «για να σε έπιασαν, λίγο ένοχος θα είσαι». Ίσως αυτούς να ενημέρωσε ο κ. Δένδιας για την "εμπλοκή" με τις πειραγμένες φωτογραφίες.

Εντάξει, υπουργέ μου. Λύθηκε.
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v