Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι

Δανείστηκα το σλόγκαν από γνωστή διαφήμιση για να τονίσω ότι, στο θέμα της φορολόγησης των αυτοκίνητων ακόμη, ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι
Γράφει ο Σπύρος Ρέκκας

Δανείστηκα το σλόγκαν από γνωστή διαφήμιση για να τονίσω ότι, στο θέμα της φορολόγησης των αυτοκίνητων ακόμη, ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Εμείς για το αυτοκίνητο μας πληρώνουμε, τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια, έκτακτες εισφορές, μέχρι και φόρο πολυτελείας. Μας αδειάζουν την τσέπη με αδίκους φόρους και έχουμε φτάσει στο σημείο να δίνουμε τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία. Όσοι αντέχουν ακόμη το κόστος χρήσης του αυτοκίνητου, κάνουν απίστευτους συνδυασμούς, για να περιορίσουν τα έξοδα για τα καύσιμα και την συντήρηση.

Την ίδια ώρα όμως, κυκλοφορούν προκλητικά στους δρόμους κάτι αμαξάρες, που τις βλέπουμε και μας πέφτουν τα σάλια. Αυτοκινητάρες, τζιπάρες και όλα με κινητήρες υψηλού κυβισμού.

Αυτά τα αυτοκίνητα έχουν ένα κοινό στοιχείο, φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας από την Βουλγαρία ή την Ρουμάνια. Η κομπίνα είναι γνωστή, κάνεις μια εταιρεία με 200 ευρώ στην γειτονική χώρα, και μέσα σε λίγα λεπτά παίρνεις πινακίδες κυκλοφορίας για το πολυτελές αυτοκίνητο. Έτσι εύκολα ξεπερνάς την φορολογική επιβάρυνση του ελληνικού κράτους. Δηλαδή κοροϊδεύεις το ελληνικό κράτος. Όσοι όμως ακολουθούν αυτή την τακτική, κοροϊδεύουν και όλους εμάς που πληρώνουμε χρυσό το αυτοκίνητο μας με τις ελληνικές πινακίδες.

Επομένως, οι αρμόδιοι υπουργοί που μας φορτώνουν με χαράτσια και αποφασίζουν για την τύχη μας, πρέπει να πάρουν θέση σε αυτό το θέμα, και να αποφασίσουν γρήγορα τι θα κάνουν με όσους μας κοροϊδεύουν κανονικά, και μάλιστα με την βούλα των γειτονικών κρατών.

Είναι άδικο να υπάρχουν πολίτες δυο ταχυτήτων. Ειδικότερα τώρα που βιώνουμε τις συνέπειες από την χειρότερη οικονομική κρίση, κάθε διάκριση και κομπίνα, μας εξοργίζει περισσότερο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v