Με περνάς για ηλίθιο;

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι ξαδέρφες του και τα… ονόματα που έκαναν φτερά στο πρώτο επεισόδιο του σίριαλ που λέγεται «Λίστα Λαγκάρντ», και πάλι στις οθόνες σας. Ο Ιοβόλος ψήνει ποπκόρν, κάθεται αναπαυτικά και περιμένει τη συνέχεια.
Στο νέο επεισόδιο του φοβερά ενδιαφέροντος σήριαλ που λέγεται «Λίστα Λαγκάρντ» (και το οποίο το βλέπω να ακολουθεί τη μοίρα όλων των πολύ ενδιαφερόντων σήριαλ, ήτοι να κόβεται εσπευσμένα πριν μάθουμε το τέλος του) σήμερα, το καστ εμπλουτίστηκε με τέσσερα νέα, πολλά υποσχόμενα ονόματα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν θα είχε, εδώ που τα λέμε, κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον –τέσσερα ονόματα πάνω, τέσσερα κάτω, ποιος νοιάζεται, αφού όπου να ‘ναι η λίστα θα ξαναχαθεί– αν τα νέα πρόσωπα δεν σχετίζονταν άμεσα με έναν εκ των βασικών πρωταγωνιστών. Και όχι, μάλιστα, όποιου κι όποιου, αλλά εκείνου που πρωτοπήρε τη Λίστα στα χέρια του, σε CD ή σε USB stick, την παρέδωσε ή δεν την παρέδωσε, την έχασε ή δεν την έχασε, αναλόγως ποιου την εκδοχή έχεις διαβάσει τελευταία.

Οι δύο ξαδέρφες, που λέτε, του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κόρες του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, καθώς και οι σύζυγοί τους, εμφανίζονται να έχουν στην κατοχή τους δύο λογαριασμούς, ο ένας ενεργός που περιέχει το ταπεινό ποσό του ενός-και-κάτι-ψιλά εκατομμυρίου δολαρίων, ο άλλος ανενεργός. Όλα αυτά τα ενδιαφέροντα διαβάζω στο euro2day.gr.

Και τώρα η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων: Ποιος άραγε, και γιατί, να έσβησε τα ονόματα από την πρώτη λίστα, πριν την παραδώσει σε εκείνους που θα την έχαναν; Πριν βιαστείτε να μαντέψετε, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει να σας πει (μέσω δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΤ) ότι δεν έχει κάνει καμία αλλοίωση στη λίστα, και να σας βάλει να σκεφτείτε: είναι ποτέ δυνατόν να έπαιρνε αυτό το ηλίθιο ρίσκο;

Φυσικά, όπως πάντα, στα επόμενα επεισόδια θα χυθεί άπλετο φως, θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και θα λάμψει η αλήθεια: Το έκανε ο Βενιζέλος, που είχε έτσι κι αλλιώς σκοπό να εξαφανίσει μετά τη λίστα, για να βρει αφορμή να διώξει τον Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ, επειδή τον ζηλεύει. Το έκανε η Λαγκάρντ, γιατί μας φθονεί που όταν οι δικοί της τρώγανε μπανανόφλουδες εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, και θέλει να μας βάζει να τσακωνόμαστε. Το έκανε ο Τσίπρας, για να ξεκινήσει εσωτερικό πόλεμο που θα διαλύσει το ΠΑΣΟΚ και να τους μαζέψει όλους στο Σύριζα. Το έκανε η Παπαρήγα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεσηκώσει τον λαό να ξεκινήσει επανάσταση.

Όπως σοφά το έθεσε ο Σέρλοκ Χολμς, αγαπητέ μου Γουότσον, όταν όλα τα σενάρια έχουν αποκλειστεί, η απάντηση που μοιάζει απίστευτη είναι η σωστή.

Αυτό δεν το σκέφτηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όταν αποφάσισε να ρωτήσει, εμμέσως πλην σαφώς, αν τον περνάμε για ηλίθιο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v