Η Γεροβασίλη και η Πετροβασίλη τον πρώτο χρόνο χαίρονται

Ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης έστειλε (εν βρασμώ ψυχής προφανώς) επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής όπου ανέφερε ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεροβασίλη παρέβη τους κανόνες και κάπνιζε εντός του κτιρίου της Βουλής. Ας μην έκανε ζαβολιά η άλλη, να μην την μαρτυρούσε ο Ανδρέας.   
Όποτε χάνω λίγο τον εστιασμό μου στο πόσο μπάχαλο κράτος είμαστε, αρέσκομαι να θυμάμαι το θέμα με την απαγόρευση του καπνίσματος. Ξέρετε, εκείνη που είχε αρχίσει με τις εξαγγελίες του Αβραμόπουλου (τότε υπουργού Υγείας) είχε περάσει από τον Λοβέρδο που θέλησε να ανακαλέσει τον (ψηφισμένο) νόμο και είχε καταλήξει στην προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Γιωργάκη. Ο ΓΑΠ είχε τότε ζητήσει να προχωρήσει κανονικά η εφαρμογή του νόμου- φάνηκε να το είχε δει σαν ένα προσωπικό στοίχημα, και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει να βάλει προσωπικό στοίχημα ο Γιώργος…

Όπως θα περίμενε λοιπόν ο καθένας, μετά τις παλινωδίες με την απαγόρευση, δεν έχει γίνει τίποτα, πέραν ορισμένων περιπτώσεων που τα τασάκια… μεταμφιέστηκαν. Όσοι από τους… Δον Κιχώτες επιχειρούν να γλιτώσουν το παθητικό κάπνισμα επικαλούμενοι το γράμμα του νόμου αντί να ποντάρουν στο «φιλότιμο» του καπνιστή, αγγίζουν τα όρια του γραφικού και σπάνια επιτυγχάνουν τον σκοπό τους.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ψυχάρης σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου (αυτόν που βγάζει συχνά- πυκνά το παντελόνι…) καταγγέλλει πως «έξω από την αίθουσα της Γερουσίας, η συνάδελφος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, κάπνιζε αγνοώντας τη σχετική απαγόρευση. Στην επισήμανσή μου ότι το κάπνισμα απαγορεύεται στη Βουλή, η απάντηση που πήρα ήταν επί λέξει 'Θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω'».

Τι έχουμε εδώ; Ο πρεσβύτερος και άρα μειλίχιος παρατηρητής θα μιλήσει για «το πάθος του νεοφώτιστου» (είναι η πρώτη ουσιαστικά θητεία του κ. Ψυχάρη στη Βουλή). Ο νεαρός τεχνοκράτης θα είναι αμείλικτος για το δίκαιο και την «ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος», ενώ αρκετοί θα βρεθούν να χαρακτηρίσουν τον αναφέροντα βουλευτή ως «μαρτυριάρη».

Σε όποια άποψη και αν κλίνει κανείς, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι ο βουλευτής Ψυχάρης έχει αναμφισβήτητα δίκιο. Στο λίκνο της δημοκρατίας πρέπει να δίνεται το καλό παράδειγμα. Βέβαια το τελευταίο κομμάτι της επιστολής του κινείται σε λίγο διαφορετικό ύφος και αφήνει αλγεινή εντύπωση για την αισθητική του ανδρός.

«Η κυρία Γεροβασίλη μου θυμίζει λίγο και την Πετροβασίλη στη γνωστή ελληνική ταινία, την οποία κανείς δεν τολμούσε να την επαναφέρει στην τάξη, μέχρι που βρέθηκε ένας τολμηρός παιδαγωγός…» σημειώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάποιος πρέπει να βάλει "χαλινάρι" στην πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο ελαφρυντικό ο βρασμός ψυχής- Ε, δεν είναι και λίγο να βγάζει γλώσσα η κάθε κότα!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v