Corpus αντι-Christi

Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να ανανεώσει τις παλαιού τύπου επιθέσεiς κατά καλλιτεχνών που με "κακόβουλη βλασφημία" θίγουν τα θεία. Βρίζοντας και απειλώντας, τα παλικάρια της Χρυσής Αυγής δίνουν νέα επιχειρήματα υπέρ της λογοκρισίας. Να δείτε σε λίγο θα γίνει θεσμός.    
Το να μας προκύπτει χριστιανικό μένος κατά οποιουδήποτε καλλιτεχνήματος θεωρούμε ότι θίγει τον χριστιανισμό μας δεν είναι σπάνιο.

Έτσι, φαντάζομαι ότι η δημοφιλία της είδησης που αφορά το Corpus Christi σχετίζεται με την παρουσία της Χρυσής Αυγής, η οποία...  νοστιμίζει τις ανόητες επιθέσεις που διενεργούν οι άμυαλοι των παραθρησκευτικών οργανώσεων.

Αδυνατώντας να βρω κάποια λογική σε αυτό που κάνουν οι διάφοροι αυτοί τύποι, καταλήγω να πιστέψω πως τα κίνητρά τους μοιάζουν με εκείνα των ποδοσφαιρικών οπαδών, τους οποίους οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται ως «χούλιγκανς»- χαρακτηρισμός made in England που ήταν δημοφιλής όταν η Αγγλία είχε ακόμη πρόβλημα βίας στα γήπεδα.

Πρόκειται, εικάζω, για μια αίσθηση του «καθήκοντος», στην οποία πειθαρχούν οι χριστιανοί και οπλίζονται με το δίκιο της αγανάκτησης. Ένα ιδιόμορφο δηλαδή μίγμα από «τσαμπουκά», ελληνικού τύπου παλικαριά- αυτοθυσία και «φιλότιμο».

«Να έρθουν τα βαζέλια και να μας κουνιούνται μέσ’ το σπίτι μας και εμείς να κάνουμε τις κότες;» θα ρωτούσε ρητορικά ο αντίστοιχα εξοργισμένος οπαδός του Ολυμπιακού. Θέλοντας και μη σου έρχεται να απαντήσεις ευθαρσώς «Ε, όχι και τις κότες….»

«Οι άλλοι κάναν χαμό για λίγα σκίτσα του Μωάμεθ και εμείς θα το αφήσουμε έτσι αυτό;», μοιάζουν να ρωτούν οι εν χριστώ ομονοούντες οπαδοί. «Ε, όχι και να το αφήσουμε έτσι».

Μαζί σας, παιδιά.

Στο σήριαλ του Corpus Christi του οποίου το επόμενο επεισόδιο είναι προγραμματισμένο για σήμερα, το βράδυ της Παρασκευής, τα μέλη της Χρυσής Αυγής έδωσαν τον τόνο του διαφορετικού, υπερασπιζόμενα τώρα την ορθοδοξία- αναγνωρίζοντας εμμέσως τον σημαντικό της ρόλο στο να παραμείνει η ελληνική φυλή πραγματικά ΑΜΟΛΥΝΤΗ κατά τα 400 χρόνια σκλαβιάς (μπουχαχα!)

Να συγχαρώ τα μέλη της που εξελίσσονται σε πρώτης τάξης τηλεοπτικούς σταρ, οι οποίοι εκφωνούν βωμολοχίες όχι νομίζοντας ότι αυτές μπορούν όντως να υποκαταστήσουν το σεξ, αλλά αναγνωρίζοντας ότι το «πιπεράτο κάνει νούμερα», όπως λένε και οι τηλεοπτικοί. 

Από νούμερα… άλλο τίποτα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v