Η Άνγκελα στη χώρα των θαυμάτων

Η Μέρκελ, που είναι κακιά και μας μισεί γιατί είμαστε αρχαιότεροι κι εξυπνότεροι, και οι αντιδράσεις μας σε μια απλή επίσκεψη, που είναι σοφές και δίκαιες...
Η Άνγκελα στη χώρα των θαυμάτων
γράφει ο Θοδωρής Διάκος 

Είναι τραγικό το πώς οι δύσκολες καταστάσεις μπορούν να κάνουν έναν λαό να χάσει το χιούμορ του. Όταν ήρθε ο Κλίντον στην Αθήνα, οι άνθρωποι κρεμούσαν προφυλακτικά απ’ τα μπαλκόνια. Δεκαπέντε χρόνια μετά, σου απαγορεύουν να περπατάς στον δρόμο.

Ακόμα και τα ξένα μέσα ενημέρωσης μύρισαν τα σκατά, μισή Ευρώπη μακριά. "Η Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί επίσκεψη υποστήριξης στην Ελλάδα". Όση υποστήριξη έδειχνε και ο Καίσαρας όποτε πάταγε σε καινούρια αποικία. "Fick dich, αυτή η χώρα είναι ΔΙΚΙΑΑ ΜΟΥ!!" Τώρα, αποδεδειγμένα (και όπως έχουν υποδείξει πολλοί με εύσχημο τρόπο στα σχόλια) δεν είμαι πολιτικός αναλυτής. Δεν είμαι καν πολιτικός σχολιαστής τον περισσότερο καιρό και ίσως το όλο πόιντ αυτού του κειμένου είναι το ξέσπασμα ενός άσχετου, να το είπα, που νιώθει πλέον κουρασμένος.

Έρχεται η Μέρκελ στην Αθήνα. Κλείνουν οι δρόμοι –τυπικά πάντα. Το τουίτερ πλημμυρίζει από εκκλήσεις στους κατοίκους της περιοχής να έχουν ανοιχτά τα wi-fi τους γιατί θα ρίξουν το 3G, να κρατήσουν τον κόσμο στο σκοτάδι. Μόνο που δεν την κυκλοφόρησαν σε αλεξίσφαιρο αεροστεγές κουβούκλιο, σαν τον πάπα, την γυναίκα. Και παντού μίσος. Μίσος μίσος μίσος.

Κάποιος θα την βρίσει, θα εξηγήσει όλη τη σκληρή της συμπεριφορά με φροϋδική ανάλυση, ότι η Άνγκελα αυτό που χρειάζεται είναι ένα καλό γ#&%$ι. Άλλος θα φτιάξει ένα σκίτσο με την Άνγκελα, το δεξί χέρι στην ανάταση και χιτλερικό μουστάκι να απειλεί την Ελλάδα, κι έναν Έλληνα τσολιά να της λέει "Θα μου κλάσεις μια μάντρα, έλα να σε σουβλίσω τώρα να σε κάνω κοτόγυρο". Έκφραση το λες. Υγιεινό το λες, δεν κρίνω.

Οκέι, κρίνω. Γιατί όσο εξ απαλών ονύχων ήταν αυτή η έρμα η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, άλλο τόσο είναι αυτή η αντίδραση της πολυθρόνας. Μισούμε την Μέρκελ γιατί είναι κακιά και γιατί μας μισεί η παλιοφασίστω ουαααα! Πιστεύεις σοβαρά ότι η Μέρκελ ξοδεύει φαιά ουσία για να σε μισεί, ω Έλληνα, που γέννησες τη δημοκρατία; Πάντα η ίδια καραμέλα, όλοι μας μισούν γιατί είμαστε οι καλύτεροι και οι αρχαιότεροι κι εμείς κυβερνούσαμε το σύμπαν πριν γίνει κουλ να κυβερνάς το σύμπαν. Ξέρεις τι είσαι για την Μέρκελ; Ένα κακό σπυρί στον λευκό της πισινό. Δεν σε μισεί περισσότερο απ’ ότι μισεί τις κράμπες περιόδου, γιατί είναι απλά μία ακόμα οικονομική ιμπεριαλίστρια. Και σε παίζει σαν βιολί.

Αν εσύ ήσουνα καλό κακό σπυρί στον πισινό, θα είχες φροντίσει να σκάσεις, να της γεμίσεις τα κωλομέρια πύον και να της δώσεις μια μολυνσάρα που θα την θυμάται στο πολιτικό της νεκροκρέβατο. Αλλά όχι, η αναλογία μου ήταν αηδιαστική κι εσύ δεν κάνεις αηδιαστικά πράγματα, δεν ξέρεις καν γιατί με διαβάζεις αυτή τη στιγμή και πιθανότατα θα υπομείνεις αυτά που θα πετάξουν, θα μισείς τη Μέρκελ που έχει να κάνει σεξ από τον μεσοπόλεμο, ενώ θα αφήνεις τους δικούς μας πολιτικούς να κάνουν πάρτι. Δες το θετικά. Και μετά τον δεύτερο παγκόσμιο, στείλαμε κύμα μεταναστών στη Γερμανία και κάνανε λεφτά. Ίσως να ‘σαι κι εσύ στους τυχερούς.


Πιστεύεις σοβαρά ότι η Μέρκελ ξοδεύει φαιά ουσία για να σε μισεί, ω Έλληνα, που γέννησες τη δημοκρατία;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v