Έρχεται η κυρά μας

Η κ. Μέρκελ είναι καθοδόν και η χώρα που σοκάρεται με το ότι μπήκαν οι απεργοί στο προαύλιο του πενταγώνου ετοιμάζεται να την υποδεχθεί. Να την ρωτήσουμε αν φέρνει μαζί της κανένα cd και μετά να την μισήσουμε, όπως μόνο εμείς ξέρουμε.  
Όταν, λίγο μετά τη λήξη της προεδρικής θητείας του είχε επισκεφθεί την Αθήνα ο Μπιλ Κλίντον θυμάμαι μια εικόνα της οδού Πανεπιστημίου στις φλόγες. Το σύνθημα που μου είχε κάνει εντύπωση σε εκείνη την πορεία ήταν «με φόρα, με φόρα να εκτεθεί η χώρα».

Εικάζω ότι το κλίμα θα είναι παρόμοιο αν όχι ταυτόσημο στην επίσκεψη της κ. Μέρκελ την ερχόμενη Τρίτη και αναρωτιέμαι ποιος σκαρφίστηκε την επίσκεψη της καγκελαρίου εν μέσω κρίσης. Φαίνεται ότι σε κάποιους μοιάζει σώφρων απόφαση. Ίσως σε αυτούς που απορούσαν για τις «σκηνές σοκ» που εκτυλίχθηκαν στο πεντάγωνο. Ποιο σοκ παιδιά; Δεν ξέρω πόσο κινηματογράφο βλέπετε, αλλά για την ελληνική πραγματικότητα το υπουργείο Άμυνας λειτουργεί με λίγα μόνο παραπάνω μέτρα ασφαλείας από ό,τι οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία. Το κτίριο είναι ούτως ή άλλως μπάτε σκύλοι αλέστε και αυτό το ξέρουν πολλοί- αλλά κυρίως όσοι υπηρέτησαν εκεί κατά τη στρατιωτική τους θητεία.

Νομίζω λοιπόν πως το ότι οι συνδικαλιστές άνοιξαν το ρολό και μπήκαν μέσα έγινε τεράστιο θέμα από τις τηλεοράσεις που με χαρά αναγνώρισαν (και) σε αυτή την πτυχή την απουσία του κράτους. Είμαι ο πρώτος που θα χαιρετίσει κάθε ένδειξη κρατικού μπάχαλου, αλλά νομίζω ότι είναι τουλάχιστον υποκριτικό να «μένουμε με ανοικτό το στόμα» επειδή έφτασαν στην είσοδο του ΓΕΣ οι απεργοί. Λες και κατά τα άλλα ζούμε στην Ελβετία…

Άκουγα τις πρόσφατες δηλώσεις του Βενιζέλου όπου υπερασπίζεται εαυτόν έναντι του Πρετεντέρη που αναρωτιέται αν είναι παράνομο να διακρατά κανείς παρανόμως κτηθέν αντικείμενο (το USB στικ). "Παράνομο δεν είναι το ίδιο το αντικείμενο. Παράνομο είναι το περιεχόμενό του. Παράνομο είναι να το ανοίξεις και να το δεις", απαντά ο Βενιζέλος που σε κάτι τέτοιες περιστάσεις νομίζει ότι σε έναν πολιτικό αρχηγό η ρητορική ακροβασία επιβραβεύεται με το ίδιας βαρύτητας «μπράβο» που λέμε στο πιτσιρίκι μας όταν λέει καμιά εξυπνάδα.
 
«Δηλαδή εσείς δεν το είδατε;», επιμένει ο Πρετεντέρης. «Όχι» απαντά με αφοπλιστική… ανειλικρίνεια ο Βενιζέλος.

Και εγώ αναρωτιέμαι: Έστω στη συνείδηση του κόσμου έχει κάποια βαρύτητα αυτό το καραγκιοζιλίκι; Ελπίζω πως ναι, αλλιώς θα πρέπει να παραδεχθώ ότι το επίπεδο του Έλληνα ψηφοφόρου είναι άξιο της δήλωσης Τραγάκη (Αντιπρόεδρος της Βουλής, ε;) κατά την οποία «η αυτοκτονία Τζανή δείχνει ότι οι Έλληνες βουλευτές έχουν φιλότιμο».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v