Είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας, Πρόεδρε;

Ήμουν μαζεμένος. Λέω πρόεδρος της Βουλής είναι. Ας κρατήσω ένα επίπεδο. Εκείνος όμως δεν το κράτησε. Η παραινέσή του προς τον Προκόπη για πεοληχεία ανάγκασε τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ να παρέμβει και να εξηγήσει ότι ο στοματικός έρωτας είναι αμαρτία.  
Πήγα και εγώ να μιλήσω για χαΐρια του Μεϊμαράκη ακροθιγώς. Λέω: Πρόεδρος της Βουλής είναι ας μην τον ξεφωνίσω. Ας κρατήσω ένα επίπεδο. Ας επικρίνω με την αναστολή της θητείας που ανακοίνωσε, αλλά με μέτρο.

Την επόμενη το πρωί μαθαίνω ότι ο αξιότιμος πρόεδρος έχει τοποθετηθεί για το πόσο εύκολα «βγάζει το σακάκι και μπαίνει στην αρένα». Μάλιστα προσέθεσε με νόημα ότι «όταν βγάζει το σακάκι, ξεκινά να βγάζει πρώτα το παντελόνι». Ο επίδοξος επιβήτορας των διαφωνούντων όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Σε ένα παράδειγμα παρρησίας για όλους μας, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου τραμπούκισε έναν βουλευτή της συμπολίτευσης επειδή δεν του άρεσε η θέση που πήρε στη διαμάχη του με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Τον προέτρεψε μάλιστα να γλύψει τα γεννητικά όργανά του, τα οποία, όπως υποσχέθηκε, είναι καλύτερα από εκείνα του επιφανούς δημοσιογράφου (τα οποία ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί δεδομένο ότι γλύφει ο κ. Παυλόπουλος).

Εδώ υπάρχει θέμα. Διότι η διαφωνία είναι ασφαλώς επιτρεπτή, ενώ απόλυτα κατανοητή είναι και η προτροπή του Προέδρου της Βουλής προς τον πρώην υπουργό. Εκείνο όμως που προσωπικά θεωρώ ανεπίτρεπτο είναι να στέλνεται κάποιος στις αγκάλες του Σατανά μέσα από την «παράχρηση της θεόδοτης ελευθερίας».

Όσοι είναι αμαρτωλοί πολύ δύσκολα καταλαβαίνουν τι εννοώ. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι άλλοι, οι εν Χριστώ αδελφοί που με έχουν ήδη «πιάσει». Με σημερινές του νουθεσίες ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, κηρύττει θρησκευτικό πόλεμο κατά του στοματικού έρωτα τον οποίο θεωρεί επικίνδυνη και χυδαία πράξη, αλλά και αποδομητική της ελευθερίας που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο.

Αναμφίβολα εύστοχη η παρατήρηση του πατέρα Σεραφείμ, το είχα και εγώ στο μυαλό μου, αλλά εκείνος το έντυσε με πολύ ωραία λόγια.

Από την άλλη βέβαια σκεφτόμουν ότι ο σεβάσμιος αυτός άνθρωπος, προκειμένου να κηρύξει την αλήθεια ου κυρίου απεμπολεί εντελώς την πιθανότητα να γίνει κάποτε ηγέτης. Δεν έχει το κριτήριο που είχε ο Xριστόδουλος όταν έλεγε «σας θέλω και με το σκουλαρίκι». Αυτός που θα ζητήσει από τον Έλληνα να κόψει την πεολειχία θα τον κάνει εχθρό του.

Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε και τον Προκόπη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v