Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2012 στο Κτήμα Παλυβού

Διακόπτουμε όμως την ροή της Κρητικής θεματολογίας από τις διακοπές, για μία follow-up ενημέρωση για τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2012 το άλλο Σαββατοκύριακο. Κατ' αρχήν θέλω να σας πω ότι (και) φέτος αναμένεται να περάσουμε τέλεια. Ο καιρός αναμένεται εξαιρετικός, ο τρύγος εξελίσσεται πολύ καλά, και ένας μεγάλος αριθμός οινοποιείων έχει δηλώσει συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση. Έτσι, έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε τα καλύτερα και να κατέβουμε στη Νεμέα με τις καλύτερες προσδοκίες!


Όπως σας είχα πει, εγώ θα βρίσκομαι εκεί όλο το Σαββατοκύριακο. Θα επισκεφτώ πολλά από τα οινοποιεία της περιοχής, αλλά κατά βάση θα βρίσκομαι στο Κτήμα Παλυβού, όπου φέτος, σε συνεργασία με την εταιρεία Foodrinco, αποκλειστικό διανομέα των κρασιών του Κτήματος, και τον Γιώργο Παλυβό, έχουμε ετοιμάσει ένα πλούσιο και συναρπαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες!


Όλοι εσάς, λοιπόν, που θα μας επισκεφτείτε στο Κτήμα Παλυβού το άλλο Σαββατοκύριακο, δώστε βάση: Κατά πρώτον (και βασικότερον), ο Γιώργος Παλυβός και οι συνεργάτες του θα βρίσκονται συνεχώς εκεί να μας ξεναγήσουν στο οινοποιείο και να μας εξηγήσουν τα πάντα για την ιστορία του, τον αμπελώνα, αλλά και τα κρασιά του, τα οποία θα είναι όλα διαθέσιμα για δοκιμή και αγορά σε ειδικές τιμές. Επίσης, ο φίλος Σεφ Βασίλης Λεωνίδου, θα ετοιμάζει για εμάς μεζέδες εμπνευσμένους από γεύσεις της περιοχής, ενώ θα κάνει και σεμινάρια μαγειρικής με προϊόντα της αμπέλου (σταφύλι, κρασί, αμπελόφυλλο, μούστο, πετιμέζι, ξύδι) και με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μιλώντας για ελαιόλαδο, οι (πολλοί) φαν του ευλογημένου αυτού προϊόντος θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν γευσιγνωσία μίας ακυκλοφόρητης ετικέτας έξτρα παρθένου ελαιολάδου από τις σημαντικότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Πελοποννήσου. Επιπλέον, η οινολόγος-συνεργάτης του Γιώργου Παλυβού, Ελένη Τσουχατάρη, θα παρουσιάσει μαθήματα οινογνωσίας γύρω από τα κρασιά που παράγει το Κτήμα, ενώ η ζωγράφος Κατερίνα Μπαρδούλη θα εκθέσει τα έργα της με οινική θεματολογία στους χώρους του οινοποιείου. Τέλος, την ψυχαγωγίας μας για το Σάββατο το βράδυ έχουν αναλάβει οι encardia, το ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται και δημιουργεί μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας.


Αυτά είναι τα βασικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι στην πορεία θα προκύψουν κι άλλες, όμορφες εκπλήξεις. Α, και επειδή οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας είναι γιορτή για όλη την οικογένεια, όσοι αποφασίσετε να επισκεφθείτε το Κτήμα Παλυβού "συν γυναιξί και τέκνοις", να ξέρετε ότι έχει προβλεφθεί και δημιουργική απασχόληση και για τα παιδιά, όσο εσείς θα δοκιμάζετε τα κρασιά (και τους μεζέδες) του Κτήματος. Και να θυμάστε ότι οι πόρτες του Κτήματος, και τις δύο μέρες, ανοίγουν στις 10 το πρωί.


Για περισσότερες (και ακριβέστερες) πληροφορίες, αλλά και για το πλήρες πρόγραμμα του φετινού εορτασμού των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας στο Κτήμα Παλυβού, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε (και να κάνετε "like") την καινούρια σελίδα της Harmonia by Foodrinco στο Facebook.


Δεν έχω λάβει ακόμα περαιτέρω ενημέρωση για τα σχέδια των άλλων οινοποιείων στις φετινές Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας. Όποιος θέλει, όμως, μπορεί να κατεβάσει την παρακάτω λίστα με τα πλήρη στοιχεία όλων των συμμετεχόντων οινοποιείων, για να επικοινωνήσει μαζί τους ή απλά να τα επισκεφτεί εκείνες της μέρες.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v