Πρόσεχε με ποιον τα βάζεις, σου λέω!

…Γιατί αν δεν προσέξεις, θα καταλήξεις σαν τον Τζούλιαν Ασάνζ, να γυρεύεις άσυλο από το Εκουαδόρ, με τα media όλου του κόσμου ξωπίσω σου, να σε κατηγορήσουν για οτιδήποτε: Από το ότι είσαι βιαστής, μέχρι ότι δεν τραβάς καζανάκι. Αυτό το έγραψαν σήμερα οι New York Times. Ναι, σοβαρά.
Βλέπω την είδηση για το άσυλο που μόλις παραχώρησε η πρεσβεία του Εκουαντόρ στον Ασάνζ και χαίρομαι. Όχι μόνο για τον ιδρυτή του Wikileaks, που όλο πάνε να του φορτώσουν διάφορα κι όλο τους ξεφεύγει σαν το χέλι, αλλά και για όλες τις ευφάνταστες κατηγορίες που περιμένω τις επόμενες μέρες για να διασκεδάσω την αυγουστιάτικη πλήξη στο γραφείο.

Και δεν προλαβαίνω να φανταστώ τι άλλο θα «μάθουμε» για τον Τζούλιαν Ασάνζ, που την μία είναι βιαστής και την άλλη εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα της παγκόσμιας συνωμοσίας –whatever works, που θα έλεγαν κι οι άσπονδοι φίλοι του οι Άγγλοι, για να στρέψουμε την κοινή γνώμη εναντίον του και να τον βγάλουμε από τη μέση– εμφανίζεται μπροστά μου ολόφρεσκο, σημερινό δημοσίευμα μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου. Των New York Times. Το οποίο τι λέει; Όχι, δεν είναι ψυχοπαθής δολοφόνος, ούτε κατά συρροή βιαστής αυτή τη φορά.

Είναι κακός φιλοξενούμενος. Μάλιστα. Και δεν τραβάει και το καζανάκι της τουαλέτας, αν θέλετε να ξέρετε.
Και μου ενόχλησε και τη γάτα. Ναι κύριε, τη γάτα.

Όλα αυτά τα είπε, λένε πάντα οι New York Times, ο Daniel Domscheit-Berg, πρώην συνεργάτης του και συνιδρυτής του Wikileaks. Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ, όμως, δεν έμειναν εκεί. Βρήκαν και έναν διπλωμάτη «που γνωρίζει τον κ. Ασάνζ», και ο οποίος για ευνόητους λόγους δεν θέλει να αναφερθεί το όνομά του, οπότε αναφέρεται ως «ένας διπλωμάτης» και πιο κάτω ως «η πηγή», ο οποίος τι είπε; Δεν θα το πιστέψετε. Ότι περνά τον χρόνο του σε ένα από τα πίσω δωμάτια, που δεν έχουν φυσικό φως!

Ε, αν αυτό δεν είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι πρόκειται περί ψυχοπαθούς, σας έχουμε και τη μάνα του, να λέει ότι ανησυχεί για την υγεία του παιδιού της, που αρνείται να βγει στο φως του ήλιου.

Κι εσείς εδώ παραπονιέστε ότι οι ειδήσεις του Mega είναι κατευθυνόμενες.

Για του λόγου το αληθές, ολόκληρο το "ρεπορτάζ" εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v