Ο Λόρδος Βύρων και η διορισμένη κόρη

Ο Βύρων Πολύδωρας πέρασε στο πάνθεον εκείνων που έκαναν ηθικό ό,τι είναι νόμιμο, αγνοώντας τις επιταγές μιας κοινωνίας που μαστίζεται. Μπράβο! Τελικά άμα είσαι μάγκας πολιτικός ξέρεις πως να δείχνεις το δρόμο...
Σε σύγκριση με τις ευκαιρίες που έχει ένας «επιφανής άνδρας» στη ζωή του, το τι τελικά κρίνει το αν η αρετή του αξίζει την προβολή ή όχι, μπορεί να φαίνεται λεπτομέρεια.

Η κίνηση του Βύρωνα Πολύδωρα να διορίσει την κόρη του στη Βουλή είχε, χωρίς να το θέλει ο βουλευτής έναν σαφή συμβολισμό. Ο συμβολισμός αυτός έχει να κάνει με το ότι το 55% περίπου του ελληνικού πληθυσμού της αντίστοιχης ηλικίας είναι άνεργο και με το ότι μόλις χθες η ανεργία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο 23%.

Το ότι μάλιστα η πρόσληψη πραγματοποιήθηκε τη μία και μοναδική ημέρα που ο Βύρων Πολύδωρας κάθισε στην καρέκλα του Προέδρου της Βουλής, επιβαρύνει τον βουλευτή και καταρρίπτει ipso facto (που λένε και οι νομικοί) το επιχείρημά του ότι χρειαζόταν «τη βοήθεια της κόρης του που τον βοηθά 20 ώρες την ημέρα».

«Μπορούσα να πάρω έξι υπαλλήλους, αλλά πήρα μόνο την κόρη μου», δηλώνει προς υπεράσπισή του (;) ο βουλευτής. Φαίνεται πως στο δικό του σύστημα αξιών δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο να είσαι πρόεδρος για μία ημέρα και μέσα σε αυτές τις 24 ώρες να εξαντλείς τα δικαιώματα και τις ευκολίες που δίνει ο νόμος σε όσους θητεύουν στον ίδιο θώκο για τέσσερα χρόνια.

Η ίδια κόρη είχε προηγουμένως διοριστεί στο υπουργείο Δημόσιας τάξης- εικάζω διόλου τυχαία, αφού ο Βύρων Πολύδωρας είχε θητεύσει και εκεί. Φαντάζομαι ότι ο υπουργός θα έκανε πέτρα την καρδιά του και θα την διόρισε μετακλητή στη Βουλή ακόμη και αν αυτό σήμαινε ότι θα αναγκαζόταν η κοπέλα να δουλεύει υπερωρίες.

Το ότι η κόρη ήταν ήδη στο δημόσιο κάνει την κίνηση Πολύδωρα να φαίνεται ακόμη πιο λιγούρικη και έτσι ξαναγυρνάμε στο θέμα του συμβολισμού.

Αν κοτζάμ υπουργός δεν διστάζει να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή θέση στην κόρη του για να παίρνει 1000-1500 ευρώ από το δημόσιο, τι παράδειγμα δίνεται στον λαό και ποιο ακριβώς μήνυμα για να χτυπηθούν οι πελατειακές σχέσεις μεταξύ κράτους- πολιτών;

Να αναφέρω πάντως ότι για το πρακτορείο Reuters, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμά του, πρόκειται περί «σκανδάλου».

Αλλά αυτοί είναι και κουτόφραγκοι…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v