Ξένος Ζευς

Ασφάλεια δε ζητήσατε; Τώρα και σε συσκευασία λογοπαιγνίου, για να χαρούν και οι εθνικιστές που πιστεύουν ότι Ξένιος Ζευς είναι ο Δίας που τιμωρεί τους ξένους (που είναι βάρβαροι).
Ξένος Ζευς
γράφει ο Θοδωρής Διάκος 

Θα μπορούσαν να το πουν επιχείρηση σκούπα. Άλλη μία επιχείρηση σκούπα. Τώρα τους έπιασε η στεναχώρια να κάνουν λογοπαίγνια;

Πέρα από την ειρωνεία, όλο το θέμα με το "κωδικό όνομα" είναι ένα μεγάλο, ιδρωμένο χαστούκι σε όλους. Σε όσους ψήφισαν, γιατί σου λέει "Θες ασφάλεια; φάε τους διωγμούς του Νέρωνα στη μάπα". Σε όσους δεν ψήφισαν, γιατί απλά τους κάνουν ένα τεράστιο νια νια νια, και σε όσους σχολιάζουν στο twitter, γιατί τους δίνουν περισσότερο υλικό για καβγάδες. Να μην ηρεμήσουν κι ένα καλοκαίρι αυτά τα καημένα;

Προχθές μάλωναν πάλι για τον Πακιστανό. Θάνατος στους παιδόφιλους, έλεγε ο ένας. Δεν ξέρετε ακριβώς τι έγινε, έλεγε η άλλη. Σας αρέσουν τα πόδια μου με φόντο τον ωκεανό; ρωτούσε μια τελευταία τρίτη. Υπάρχουν άνθρωποι που τους φάνηκε ύποπτη η στο παρά πέντε σύλληψη και η ομολογία με λεπτομέρειες επιπέδου American Psycho. Ίσως. Ίσως και όχι. Ίσως να χρειάζονται κάτι τρανταχτό, γιατί τα τρανταχτά οδηγούν στη μαζική υστερία και η μαζική υστερία εναντίον των καθαρμάτων Πακιστανών που παίζουν το Nekromantik με τα κορίτσια μας είναι Πρόζακ για τα αυτιά των πολιτικών αυτή τη στιγμή. Και πάλι, δε μπορώ να ξέρω.

Φυσικά, ο Ξένιος Ζευς δεν ήταν μια άμεση αντίδραση στον βιασμό/σχεδόν δολοφονία της δεκαπεντάχρονης. Ποιος ξέρει πόσο καιρό πιέζει ο Μιχαλολιάκος αγανακτισμένος λαός. Να μια νέα χρήση του όρου αγανακτισμένος. Και ακούω πως όσους πιάνουν τους αμπαρώνουν σε σχολές αστυφυλάκων της επαρχίας, οι οποίες μετατράπηκαν σε βολικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στην χώρα τους δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί να τους τα σεβαστούμε εδώ; Στο Mega το άκουσα πάντως, ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε κι εσείς.

Αλλά πίσω στο φλέγον θέμα του ονόματος, γιατί είναι φλέγον. Αυτοί που το οργάνωσαν δεν είχαν ιδέα από μυθολογία; Δεν είναι και πολύ απίθανο, για εθνικιστές δεν ξέρουν και πολλά από αρχαιότητα. Εκτός του ότι φοράγαμε γαμάτες περικεφαλαίες και γ@#$γαμε Πέρσες με τα σπαθιά μας. Μήπως διάλεξαν το όνομα για την ειρωνεία, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν το χίπστερ κοινό; "Εμείς κάναμε ειρωνικά λογοπαίγνια πριν γίνει κουλ να κάνεις ειρωνικά λογοπαίγνια", που λογικά θα είναι η επόμενη κίνηση της αριστεράς, η οποία βλέπει τη νεολαία της σε μια φάση "τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε".

Κι έτσι φτάσαμε στο σημείο που το όλο κόνσεπτ "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" έχει γίνει πλέον ευαγγέλιο. Όλοι φοβόμαστε τους μετανάστες, όλοι μισούμε τους μετανάστες, όλοι θέλουμε τους μετανάστες και τα ανθρωποφάγα τους κουνούπια έξω από τη γη μας! Κι αυτό με τα κουνούπια προβοκάτσια ήταν, την μυρωδιά ακολούθησαν κι αυτά. Και δεν υπάρχει άλλο χώρος για την παλιά αγανάκτηση, αυτή με τα σουβλάκια στο Σύνταγμα, γιατί δε βγαίνουμε απ’ τα σπίτια μας μετά τις εννιά το βράδυ. Κυρίως γιατί έχει Σιλά. Είτε ο κόσμος βαρέθηκε, είτε ο κόσμος πείστηκε. Και δεν είμαι σίγουρος ποιο από τα δύο είναι χειρότερο.

Θα καθαρίσει η Αθήνα από τα κακοποιά στοιχεία; Θα περπατούν οι άνθρωποι ελεύθεροι; Θα κάνει comeback η Ρούλα Κορομηλά; Την ερχόμενη βδομάδα, στο Είμαστε ηλίθιοι και όλοι θα πεθάνουμε!




Είτε ο κόσμος βαρέθηκε, είτε ο κόσμος πείστηκε. Και δεν είμαι σίγουρος ποιο από τα δύο είναι χειρότερο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v