Το ελληνικό κράτος διδάσκει ήθος

Η νέα περαίωση είναι εδώ για να θυμίσει ότι το ελληνικό κράτος ξέρει να ανταμείβει αυτούς που παρανόμησαν, προσφέροντάς τους ασυλία και κίνητρα για να πληρώσουν λιγότερα από όσα οφείλουν. Ευτυχώς τελείωσαν οι εκλογές και ξαναβρήκαμε τον εαυτό μας!  
Επιτέλους το ελληνικό κράτος φαίνεται να ξεπερνά τις δυσκαμψίες που του δημιούργησαν οι επάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και βαδίζει σε γνώριμα μονοπάτια που θυμίζουν την προηγμένη Ευρώπη.

Αυτά τα συναισθήματα γεννήθηκαν στον Ιοβόλο όταν πληροφορήθηκε πουρνό- πουρνό σήμερα την είδηση για τη νέα περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Τη νέα ευκαιρία δηλαδή που δίνεται σε όσους παρανόμησαν, να διακανονίσουν τα χρέη τους προς την εφορία, πληρώνοντας λιγότερα και εξασφαλίζοντας την ατιμωρησία για την προηγούμενη παγαποντιά τους.

Και η προ διετίας- τετραετίας υπόσχεση του ελληνικού κράτους ότι θα πρόκειται για «την τελευταία περαίωση»; Μα, αυτή ακριβώς η διαβεβαίωση ήταν που στον έμπειρο Έλληνα ψηφοφόρο εξασφάλιζε ότι θα υπάρξει και νέα περαίωση και μάλιστα σύντομα.

Θα υπάρξουν κάποιες φωνές αντίδρασης που θα ισχυριστούν ότι αυτή η πρακτική των περαιώσεων δημιουργεί ακριβώς τη φορολογική νοοτροπία που το ελληνικό κράτος προσπαθεί να αποτινάξει. Ότι εθίζει τους φορολογούμενους στο «λάθρα βιώσας».

Ο Ιοβόλος συμβουλεύει να μην ακούμε αυτές τις υστερικές ιαχές και να κοιτάξουμε την άμεση σκοπιμότητα.

Θέλουμε λεφτά τώρα; Φέρ’ τα με κάθε τρόπο. Νομιμοποίησε τις παρανομίες, δώσε κίνητρα στον παρανομήσαντα ώστε τελικά να πληρώσει λιγότερα και χλεύασε τον νομοταγή φορολογούμενο που δεν χάνει καν τις προθεσμίες και στήνεται στις ουρές.

Και μετά βεβαίως βγάζε λογύδρια για την «ανάγκη να αλλάξει η νοοτροπία των Ελλήνων, οι αρχές τους και η αντίληψη που έχουν για το κράτος τους».

Μην σε πτοήσουν οι φωνές που μιλούν για την ανάγκη να υπάρχει συνέχεια στο κράτος και η ανάγκη να τηρούνται οι νόμοι και να επιβραβεύονται οι δίκαιοι.

Εσύ ξέρεις το σωστό. Αυτοί που τα λένε αυτά δεν έχουν κατανοήσει τις σύγχρονες ανάγκες ενός κράτους, ούτε ψηφίστηκαν για να αλλάξουν την κατάσταση. Με το σταυρό στο χέρι παιδιά δεν αλλάζει τίποτα, πες τους τα χαιρετίσματα.






Έτσι και αλλιώς


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v