50 Shades of Greek

Πώς θα ήταν το best seller που έγινε η ένοχη απόλαυση εκατομμυρίων νοικοκυρών, στην ελληνική του εκδοχή;
50 Shades of Greek
γράφει ο Θοδωρής Διάκος

Είναι το νέο καυτό μπεστ σέλερ. Πλέον και στα ελληνικά! Ορδές γυναικών που έχουν βαρεθεί την καθημερινότητα τρέχουν να το αγοράσουν, ελπίζοντας να βιώσουν μια εμπειρία κάπως διαφορετική, καινούρια. Είναι η διέξοδος για όλες τις περιπετειώδεις γυναίκες που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία, σε μία κοινωνία καταπίεσης.

Η φαντασίωση ήρθε σε πακέτο από το Amazon, σε μορφή τριλογίας. Η αναγέννηση της γυναικείας λογοτεχνίας —όχι, δεν είναι Χρύσα Δημουλίδου. Είναι το 50 Shades of Grey, το σαδομαζοχιστικό άρλεκιν. Αρχικά υπέθεσα πως ο τίτλος αναφερόταν στο χρώμα που θα ‘χε ο ποπός της πρωταγωνίστριας μετά από λίγο ελαφρύ spanking, αλλά όχι, όπως όλα μέσα στο βιβλίο, ήταν κι αυτό ξενέρωτο. Γκρέι είναι το επώνυμο του πρωταγωνιστή. Όχι Ντόριαν, αλλά Κρίστιαν, ένα μέρος Κρίστιαν απ’ το Nip/Tuck κι ένα μέρος Κρίστιαν Μπέιλ στο American Psycho. Την ταινία, γιατί αν η συγγραφέας διάβαζε λίγο Μπρετ Ίστον Έλλις, θα ‘ξερε να γράψει μια σκηνή σεξ της προκοπής.

Η υπόθεση: ντροπαλή παρθένα πρέπει να πάρει συνέντευξη απ’ τον προαναφερθέντα κλώνο σκοτεινά σεξουαλικών πρωταγωνιστών, τον γνωρίζει, τον ερωτεύεται και τον αφήνει να την μαγαρίσει. Γιατί η απώλεια αθωότητας (και πώς την ξαναβρίσκεις) είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας. Η Αναστέιζια μαθαίνει να χρησιμοποιεί την κρυμμένη της σεσουαλικότητα για να κάνει τον τρομακτικό, κτηνώδη Κρίστιαν κατάλληλο σύζυγο και πατέρα των παιδιών της. Και είναι λογικό, κυρίες μου. Ποια από εσάς δεν θα άντεχε να κάτσει δεμένη με μια μπάλα στο στόμα για λίγες ώρες αν στο τέλος ο άντρας με το θεληματικό πηγούνι δώσει το ευγενές DNA του στους απογόνους σας;

Απ’ την μία έχεις τα καλά νέα. Ότι δηλαδή έχεις κάποια εκατομμύρια γυναίκες να ξεκοκαλίζουν ένα σαδομαζοχιστικό πορνό και να εξερευνούν την σεξουαλικότητά τους για να αναπληρώσουν τις ξεπέτες που δεν έκαναν στο πανεπιστήμιο. Τα κακά νέα είναι πως, όπως κάθε είδος ερωτικής τέχνης που απευθύνεται στις γυναίκες, έχει έναν και μόνο σκοπό: να δώσει στις νοικοκυρές μια ένοχη απόλαυση ενώ κουνάνε μανιακά το καροτσάκι μπρος-πίσω μπας και κοιμηθεί το μωρό.

Πόσοι δισεκατομμυριούχοι κάτω των τριάντα, με παγωμένα καυτά μάτια, φέτες κοιλιακούς και γούστα στο κρεβάτι νομίζεις ότι υπάρχουν; Ρίξτε μια ματιά σ’ αυτήν τη λίστα, κυρίες (και αγόρια, δεν κρίνουμε) και πείτε ειλικρινά ποιος θα θέλατε να σας βάλει κάτω και να σας δώσει 50 shades of μελανιές. Ψαρεύω για περισσότερα σχόλια αυτή τη στιγμή, και το κάνω ξεδιάντροπα.

Κι ας το φέρουμε λίγο στα δικά μας δεδομένα. Να γνωρίσεις δισεκατομμυριούχο στην Ελλάδα, δεν το λες κι εύκολο. Εκατομμυριούχο, έστω. Πλούσιο, πιο βατό, αλλά και πάλι, όλοι φτωχέψανε. Άντε πες τον βρίσκεις, πόσο σίγουρη είσαι ότι θα είσαι εσύ η γυναίκα που θα δαμάσει το θηρίο; Αν ο τύπος γουστάρει να σε ξαπλώνει σε χαλί φακίρη και να παίζει Wii Fit πάνω σου, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα, όπως εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω να λέω ότι φοβάμαι την δέσμευση και να νίπτω τας χείρας μου, όπως ο Κρίστιαν απ’ το Nip/Tuck θα συνεχίσει να βάζει σακούλες στα κεφάλια.

Στο τέλος, αν ήθελες να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η Αναστασία θα έβρισκε τον πρώτο Κρίστιαν Γκρέι στα δεκαπέντε, και μέχρι τα σαράντα θα είχε φτάσει στον τριακοστό, θα είχε κολλήσει δεκαπέντε ΣΜΝ, θα είχε κάψει τις ωοθήκες της και θα γινόταν συγγραφέας. Αυτός είναι ρεαλισμός.


Τα κακά νέα είναι πως, όπως κάθε είδος ερωτικής τέχνης που απευθύνεται στις γυναίκες, έχει έναν και μόνο σκοπό: να δώσει στις νοικοκυρές μια ένοχη απόλαυση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v