Επιτέλους, τα λεφτά μας πιάνουν τόπο!

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αποφάσισε να κάνει το άνοιγμά της στην αγορά των social media, τώρα που οι καιροί είναι δύσκολοι και ο τουρισμός χρειάζεται προώθηση. Γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό, κατάφερε και βρήκε 83.025€ να διαθέσει στη δημιουργία λογαριασμών στο Facebook, το Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα. Εμ, τι νομίζατε; Τζάμπα είναι το internet;
Είναι μάλλον δύσκολο να μην το έχετε ακούσει, διότι από χτες που κυκλοφόρησε έχει γίνει τέτοια φασαρία στα social media, που αν ήσουν Δημόσιος Υπάλληλος θα μπορούσες να αξιώσεις μερικές χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μόνο και μόνο για τις εργατοώρες που θα σπαταλήσεις διαβάζοντας όλα τα υβριστικά σχόλια που κυκλοφορούν στο ελληνικό internet.

Για την περίπτωση που λείπατε διακοπές (κάτι το οποίο εύχομαι) και η πρώτη σελίδα την οποία ανοίξατε άμα τη επιστροφή σας ήταν ο Ιοβόλος (κάτι που είναι προς τιμήν σας), ιδού το θέμα μας σε λίγες γραμμές:

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε χτες, μέσω του προγράμματος Διαφάνεια, την έγκριση προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «ηλεκτρονικές υποδομές και μέσα προώθησης του τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα». Ολόκληρη την προγραμματική σύμβαση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ αν και το κομμάτι που μας ενδιαφέρει βρίσκεται βασικά στην τελευταία σελίδα και είναι αυτό:



Τα σχόλια του κόσμου που είδε την φωτογραφία, στην επίσημη σελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Facebook (ναι, αυτής που κόστισε 15.252€) είναι απολαυστικά –χρόνο να ’χετε να διαβάζετε, γιατί αυξάνονται με ρυθμούς της τάξης του ενός ανά λεπτό.

Προς τιμήν της, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έσπευσε σήμερα το πρωί να εκδώσει ανακοίνωση, η οποία -αν αφαιρέσεις τις υστερικές κραυγές που μιλούν για προβοκάτσιες και συμφέροντα- ουσιαστικά λέει πως το έργο είναι τριετές και τα ογδόντα δύο χιλιάρικα και κάτι δεν είναι για το άνοιγμα των προφίλ στα social networks («τα οποία όπως όλοι ξέρουμε [σ.σ. αυτό με εντυπωσίασε] είναι δωρεάν») αλλά για να πληρωθούν οι άνθρωποι που θα διαχειριστούν τις σελίδες, θα κατασκευάσουν τα flash videos και τα λογότυπα και θα δουλέψουν, γενικά, για τρία χρόνια.

Κι επειδή είμαι καλόπιστος, έστω ότι αυτό το δέχομαι. Έστω ότι δέχομαι και ότι οι υπάλληλοι που ήδη έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (και τους οποίους εξακολουθούμε να πληρώνουμε εγώ, εσείς και ο Χατζηπετρής) δεν μπορούν να αναλάβουν μέσα στο οκτάωρό τους την διαχείριση μιας σελίδας στο Facebook, το Twitter και το Google+ (αλήθεια, πού το θυμήθηκαν το Google+;) όπως κάνουν όλοι οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα που γνωρίζω τα δύο τελευταία χρόνια. Έστω. Δεν μπορούν.

Αφού, όμως, χρειαζόμαστε ανθρώπους να αναλάβουν αυτό το έργο, και αφού διενεργούμε νόμιμους ανοιχτούς διαγωνισμούς –όπως διατείνεται στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας– γιατί δεν αγοράζουμε, φερ’ ειπείν, το λογότυπο ή την «πλατφόρμα με πολυμεσικό περιεχόμενο», στις τρέχουσες τιμές της αγοράς (τις οποίες μπορούμε όλοι να δούμε αναλυτικά εδώ) αλλά πρέπει να τα πληρώσουμε 4.500€ και 14.600€ αντίστοιχα παραπάνω;

Βγάλτε μια ανακοίνωση να μου το απαντήσετε αυτό, κύριοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Μου το χρωστάτε (αυτό και τα 15.252 ευρώ ΜΟΥ που τα δώσατε για την δημιουργία της σελίδας στο Facebook).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v