Οι... "βαριές" ευθύνες της καρέκλας

Μπορεί στην αριστερά να μην ενδιαφέρονται για "τις καρέκλες", αλλά θέση για να καθίσουν στη Βουλή δυσκολεύτηκαν να βρουν. Εκτός "καρέκλας" τώρα ένας άλλος "αριστερός", ο Θεόδωρος Πάγκαλος, φαίνεται να βρίσκει τη φόρμα του με αντιβενιζελικές δηλώσεις στο Twitter...   
Το κατά πόσον στην αριστερά ενδιαφέρονται για τις καρέκλες, ή, όπως ισχυρίζονται, για αυτούς δεν έχει καμία σημασία, είναι κάτι που η ιστορία των αριστερών κινημάτων το έχει δείξει και για το οποίο η τοποθέτηση του Ιοβόλου θα είναι αμελητέα.

Να όμως που η μοίρα τα έφερε έτσι, και τρία κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται στο συγκεκριμένο πολιτικό φάσμα κλήθηκαν να βρουν την καλύτερη λύση για το πώς θα καταλάβουν τα έδρανα της Βουλής. Το πρόβλημα ξεκίνησε από το ότι όλοι ήθελαν να έχουν πρόσβαση στα μπροστινά έδρανα. Λόγω όμως της χωροθέτησης της Βουλής, της οποίας ο δημιουργός δεν είχε προετοιμάσει το «ναό της Δημοκρατίας» για τον πολυκομματισμό, δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλοι.

Ποιος λοιπόν θα καθόταν στις προβεβλημένες θέσεις και ποιος θα αποφάσιζε τα κριτήρια με τα οποία αυτό θα γινόταν; Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μια μικρή ένταση σχετικά, καθώς το ΚΚΕ δεν φάνηκε ιδιαίτερα πρόθυμο να αφήσει την «παραλία» των εδράνων και να αποσυρθεί ψηλότερα- ανάλογα με την νέα, μειωμένη κοινοβουλευτική του δύναμη. Φυσικά ο ΣύΡιΖα, ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα γινόταν να μην έχει θέση μπροστά- μπροστά.

Ο απερχόμενος (και πικαρισμένος) Πρόεδρος της Βουλής τους είπε να τα βρούνε μόνοι τους και, κατά τη γνώμη του, «να μην πειράξουν το ΚΚΕ». Όπερ και εγένετο. Το ΚΚΕ μένει στη θέση του και η ΔΗΜΑΡ θα κάθεται από πίσω του.

Εδώ ο Πολύδωρας φέρθηκε σαν γνήσιος κοινοβουλευτικός δεξιός. Αυτής της κατηγορίας οι πολιτικοί έχουν σε σχέση με το ΚΚΕ μια βασική αρχή: Μην μπλέξεις και μη σε πιάσει στο στόμα του με τσιρίδες περί του ότι το κυνηγούν, το αποκλείουν με πολιτικές που ανήκουν στο παρελθόν κλπ κλπ.

Αυτή τη σωφροσύνη διαχρονικά δεν την επέδειξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, παρότι δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι είναι δεξιός και, ουχ ήττον, κοινοβουλευτικός. Μάλιστα ίσως είναι ο μόνος εν Ελλάδι πολιτικός που έκανε το ΚΚΕ να εύχεται να μην το πιάσει ο ίδιος στο στόμα του, αναγκάζοντας, επί παλαιοτέρω, τον Ιοβόλο να του δώσει και συγχαρητήρια σχετικά.

Αυτές τις ημέρες ο προσφιλής Θεόδωρος έπιασε στο στόμα του το παλιό του σπίτι, το ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας πόσο σοφό πράγμα είναι να έχει κανείς τον Πάγκαλο στην Κυβέρνηση…

Μόλις σήμερα λοιπόν ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχολίασε μέσω Twitter απαντώντας σε «Κύκλους κοντά στην ηγεσία του κόμματος» οι οποίοι κατά τον κ. Πάγκαλο αναρωτήθηκαν “εάν ο κ. Πάγκαλος θα εγγραφεί στην τοπική οργάνωση της περιοχής του”.

«Κοίτα ποιοί μιλάνε. Τον Αύγουστο του '74 πυρήνας πρωτοβουλίας δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ στην Ελευσίνα. Ο Πάγκαλος, άσχετοι, ήταν ένας από αυτούς.» απάντησε ο Θεόδωρος και προσέθεσε «Εσείς άραγε πού ήσαστε; Μερικοί δεν είχατε γεννηθεί, άλλοι κυκλοφορούσατε στην Ένωση Κέντρου και μερικοί κατά ΚΟΔΗΣΟ μεριά. Για να μην αναφερθούμε στις βαρύτερες περιπτώσεις που ανακάλυψαν το ΠΑΣΟΚ μετά το '81…».

Πάμε ρε γίγαντα! Όπως παλιά!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v