Ζεστό και κρύο

Ο Ιοβόλος απορεί για την περισσότερη αστυνομία και την λιγότερη καταστολή που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή (αρμένικη) βίζιτά του στη ΓΑΔΑ. Τι σου είναι ρε παιδί μου αυτοί οι αριστεροί! Όλα μπορούν να τα κάνουν!  
Θυμάμαι στις αρχές Μαΐου τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ότι ένας από τους βασικούς εχθρούς της λαϊκής ετυμηγορίας είναι η Ελληνική Αστυνομία. Την Δευτέρα τον είδα σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ και από κάτω έγραφε «περισσότερη ασφάλεια για τους πολίτες ζητά ο Αλέξης Τσίπρας».

Στο δικό μου το μυαλό αυτά είναι λίγο αντιφατικά. Όχι γιατί δεν γίνεται ασφάλεια χωρίς την αστυνομία, αλλά γιατί δεν γίνεται αστυνομία χωρίς εξουσίες καταστολής. Άρα χωρίς καταστολή.

Όταν πριν από αρκετά χρόνια αποφάσισα να σταματήσω να ψηφίζω η βασική μου- εντελώς εγωκεντρική- σκέψη ήταν αυτή: Το κράτος καταστέλλει αρκετές από τις επιθυμίες μου. Το να ψηφίσω σημαίνει ότι νομιμοποιώ την επόμενη κυβέρνηση, τον διαχειριστή δηλαδή της κρατικής επιβολής. Ήταν σα να δίνω την έγκρισή μου για την καταπίεσή μου- τουλάχιστον έτσι το έβλεπα. 

Τι θα πει οι αστυνομικοί δεν θα έχουν όπλα; Ή θα έχουμε λιγότερη αστυνομία ή όχι. Αν απλώς αλλάξουμε τις διαδικασίες με άλλες πιο «στρογγυλεμένες», θα έχει αλλάξει ο Μανωλιός και θα έχει βάλει τα ρούχα του αλλιώς. Εδώ που τα λέμε, ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ποτέ ότι θέλει να διαλύσει το κράτος, όπως θα επιθυμούσαν οι μετεφηβικές μου αναζητήσεις.

Αν όμως κάποιοι πουλάνε «εναλλακτικότητα» στον «χώρο», νομίζω ότι αξίζει να επισημανθεί.

Εκτός και αν είναι αυτή η ντεμέκ εναλλακτικότητα αυτών που εντάξει- μωρέ-επαναστάτες-είναι- αλλά- έχουν- φτάσει- και-35 χρονών. Που φαντάζομαι ότι σε αρκετούς από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι οικεία…

Κακός έγινα όμως και θα το πάρω αλλιώς.

Καθόλου καλά όπως μαθαίνω δεν είδαν στο Βήμα ότι ο δημοσιογράφος που έστειλαν χθες στην διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα δεν πήρε το λόγο για να κάνει ερώτηση. Προς τούτο μάλιστα δημοσίευσαν και σχετικό ανυπόγραφο δημοσίευμα που θα ήθελε να είναι τσουχτερό.

Το μακρύ αυτί του Ιοβόλου άκουσε τον υπεύθυνο ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη να λέει σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις πως «και από το Πρώτο Θέμα, που είναι και η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα, δεν έκαναν ερώτηση και δεν έκαναν έτσι…».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v