Εσύ φοβήθηκες τηλεθεατή ή να συνεχίσω;

Ο Ιοβόλος ψάχνει απεγνωσμένα τα ελληνικά media να βρει απλή μετάδοση ειδήσεων χωρίς δόσεις τρόμου. Ακόμη, αναζητά λίγη αντικειμενικότητα από τους έγκριτους δημοσιογράφους. Προς Θεού! Δεν θέλει να καταλήξει να υπερασπίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αυτά τα δελτία δεν βοηθούν καθόλου, διάολε...  
Θυμάμαι λέγαμε με ένα φίλο παλιότερα, ότι λίγους μήνες πριν τις εκλογές οι εφημερίδες δεν διαβάζονται, μια και αναγκαστικά, τις εποχές εκείνες εξαργυρώνουν τις πολιτικές συμπάθειές της ιδιοκτησίας τους και μπορούν έτσι να ευημερούν (παλιά) ή να επιβιώνουν (σήμερα) το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

Σε αυτές τις περιόδους το πολιτικό κυρίως τμήμα της κάθε εφημερίδας ξεβρακωνόταν κυριολεκτικά θυμίζοντας πόσο μεγάλη πολυτέλεια είναι στις μικρές χώρες η ανεξαρτησία του Τύπου.

Σε αυτές τις εκλογές τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Ο χρόνος που έχουν τα ΜΜΕ για να εξυπηρετήσουν τις γνωστές υποχρεώσεις τους είναι μειωμένος κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η ένταση των μηνυμάτων.

Και τώρα περί των υποχρεώσεων που πρέπει να εξυπηρετηθούν. Αυτά ταυτίζονται με την πολιτική των δύο (πρώην, όπως όλα δείχνουν) μεγάλων κομμάτων. Καθόλου συμπτωματικά. Μετά από δεκαετίες διαπλοκής επιχειρηματικό-πολιτικών και εκδοτικών συμφερόντων, τα συμφέροντα των ΜΜΕ είναι τοποθετημένα δίπλα σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Το ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ταύτισαν την πολιτική τους (και τις κωλοτούμπες τους) με το Μνημόνιο είναι κάτι που έχει ως αποτέλεσμα όποιος λέει κάτι εναντίον του Μνημονίου να πρέπει να καεί στην αναχρονιστική πυρά της "εθνοπροδοσίας" και της λαοπλάνης.

Όσο και αν μια τέτοια θέση καταλήγει να φαίνεται σαν υπεράσπιση του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμματικών του θέσεων- πράγμα που δεν θα το ήθελα- είναι η σκληρή πραγματικότητα. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (που μπορούν να αναφερθούν ονομαστικά!), σχεδόν δε μπορεί να βρεθεί ένας δημοσιογράφος στα media- και ειδικά στην τηλεόραση- που να έχεις την εντύπωση ότι αυτά που μεταδίδει, ότι οι ερωτήσεις που κάνει δεν έχουν άλλο σκοπό παρά μόνο την ενημέρωση του κόσμου!

Το κακό για αυτούς, ακόμη και για τα συμφέροντά τους δηλαδή, είναι ότι καθώς ο κόσμος μπορεί να φοβηθεί έως ενός σημείου, μετά από λίγο καιρό, οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό.

Σκεφτόμουν ότι, μ΄αυτά και μ΄αυτά, θα υπάρχουν όντως και καλές πτυχές στο Μνημόνιο και δεν θα τους δίνει σημασία κανείς.

Ο Τσίπρας αρνήθηκε λέει να εμφανιστεί στο δελτίο ειδήσεων του Mega, λόγω της στάσης του καναλιού τον προηγούμενο καιρό. Σημεία των καιρών: Η στάση ενός από τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης να γίνεται τόσο απροκάλυπτα πολιτική ώστε ο επικεφαλής του φερόμενου ως πρώτου κόμματος να το μποϋκοτάρει!

Κάτι δεν λειτουργεί καθόλου καλά στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Άντε να τελειώσουν οριστικά οι εκλογές να ξαναγυρίσουμε στα αγαπημένα ένθετα των κυριακάτικων. Η διαπλοκή των πρώτων σελίδων θα μας ενοχλεί λιγότερο και θα μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν τη βλέπουμε. Μέχρι τις επόμενες εκλογές.


Υ.Γ. Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό. Πρέπει να δεχθεί τις κατηγορίες. Ο λαϊκισμός είναι εκ των βασικών νομισμάτων για να αγοράσεις την εξουσία. Θα επανέλθω.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v