Αναχώρηση για Bordeaux!

Η σεζόν των Διαγωνισμών Οίνου ολοκληρώνεται (για μένα) με την 12η διοργάνωση του Citadelles du Vin, που θα λάβει χώρα, όπως κάθε χρόνο, στο Bourg του Bordeaux. Αναχωρώ λοιπόν για τη Γαλλική οινική Μητρόπολη το μεσημεράκι της Παρασκευής, καθώς ο Διαγωνισμός ξεκινάει το Σάββατο και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα.


Ο Citadelles du Vin είναι ένας πιο... "οικογενειακός" Διαγωνισμός. 800 οινικά δείγματα από 30 χώρες θα αξιολογηθούν από μία επιτροπή που απαρτίζεται από μόλις 40 κριτές από τον παλαιό και το νέο οινικό κόσμο. Εγώ σε αυτήν εκπροσωπώ την Ελλάδα, ενώ είμαι και ένας από τους 6 ειδικούς απεσταλμένους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Οίνου (FIJEV) που συμμετέχουν στον Διαγωνισμό. Μάλιστα οι 6 μας θα κάνουμε μία ξεχωριστή βαθμολόγηση, στο πλαίσιο του Citadelles du Vin, για να απονείμουμε το ειδικό τιμητικό μετάλλιο της FIJEV σε μία εκλεκτή ετικέτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή βράβευσης των νικητών του φετινού Citadelles du Vin θα γίνει στα τέλη Μαΐου στο Hong Kong, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Οίνου Vinexpo Asia-Pacific.


Χαίρομαι πολύ που θα ξαναδώ φίλους, συνεργάτες και γνωστούς από την διοργάνωση του Διαγωνισμού, αλλά και από την Ομοσπονδία των Δημοσιογράφων. Και εννοείται ότι λατρεύω το Bordeaux και ανυπομονώ να ξαναβρεθώ εκεί. Πέρα όμως από τις όμορφες στιγμές που μας επιφυλάσσει (και) ο φετινός Citadelles du Vin, δεν σας κρύβω ότι με το ζόρι κρατιέμαι μέχρι την Δευτέρα, όταν το gala dinner για την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού θα λάβει χώρα στο μυθικό Château Cheval Blanc του Saint Emilion!


Πρέπει να σας πω δε ότι την Παρασκευή το βράδυ, λίγο αφότου προσγειωθώ στο Bordeaux, είμαι καλεσμένος για ένα privé δείπνο σε ένα από τα πολύ ιδιαίτερα châteaux της ευρύτερης ζώνης, που ανήκει σε φίλους. Οι οικοδεσπότες μου μου ζήτησαν να τους πάω 2 μπουκάλια Ελληνικό κόκκινο κρασί της επιλογής μου για το κελλάρι τους που, ως τώρα, δεν έχει ούτε μία Ελληνική ετικέτα. Παίρνω λοιπόν μαζί μου την αγαπημένη μου Νεμέα και την αγαπημένη μου Νάουσα ως πρεσβευτές του Ελληνικού κρασιού. Για ευνόητους λόγους δεν θα σας πω για ποιες ετικέτες πρόκειται (όσοι με ξέρετε καλά μπορεί να καταλάβετε), είναι όμως αμφότερες premium στην αντίστοιχη ζώνη τους και είμαι σίγουρος ότι θα με βγάλουν ασπροπρόσωπο, ακόμα και σ' ένα τόσο υψηλού επιπέδου κελλάρι.


Τα λέμε από βδομάδα λοιπόν - à bientôt!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v