Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εμείς ερωτευόμαστε

Η άνοιξη, ο έρωτας και η (σχέση που έχει μαζί τους η) πολιτική.
Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εμείς ερωτευόμαστε
γράφει ο Θοδωρής Διάκος

Υποτίθεται πως έχω και μια στήλη να διατηρήσω, άρα έκλεισα με πόνο ψυχής το Diablo. Χριστέ μου, πόσο. καλό. είναι. Το Diablo. Είμαι επίσημα ερωτευμένος με το Diablo, δεν χρειάζομαι γκόμενα, δεν χρειάζομαι αλκοόλ, δεν θέλω μαριχουάνα, δεν θέλω κι αεροζόλ. Είμαι τόσο ερωτευμένος που γράφω ποίηση. Εντάξει, λέω αισχρά ψέματα, σιγά μην παρατήσω το αλκοόλ.

Αλλά ναι. Είναι άνοιξη, τα λουλούδια ανθίζουν, οι δρόμοι της Κομοτηνής είναι πράσινοι και οι άνθρωποι έχουν όρεξη για καυτό, μπουρδελιάρικο σεξ. (Τώρα με το Diablo, οι πιθανότητες να συμμετέχουν κι άλλα άτομα σ’ αυτό το σεξ μειώθηκαν σημαντικά).
 
Το ‘χει ο αέρας, δεν ξέρω. Όλοι για μια στιγμή ξεχνούν την δυστυχία και αφήνονται, παρασύρονται σε κάτι φρέσκο και συναρπαστικό, κι αυτό δεν ήταν ευφημισμός για οργασμούς, δεν είμαι τόσο χυδαίος. Κι άλλα αισχρά ψέματα. Ο έρωτας κάνει τους ανθρώπους να λένε ψέματα. "Δεν είμαι έτοιμη για σχέση", "Ναι, θα κόψω το κάπνισμα για σένα". Σιγά μην. Στο μυαλό των ερωτευμένων, αυτά είναι η πιο όμορφη μελωδία. Πιο όμορφη κι απ’ το τραγούδι "Μια γλυκιά μελωδία" της Νατάσας Θεοδωρίδου.

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το κίνημα του Sexy Alexi; Για τον Τσίπρα μιλάμε. Αν υπάρχει ένας λόγος που ο Τσίπρας είναι σέξι, είναι επειδή δεν έχεις δει τον Βενιζέλο στα τριάντα του. Άδωνις. Όχι Γεωργιάδης. Άλλος καημένος κι αυτός, να σε λένε Άδωνη και η πρώτη σκέψη του κόσμου μόλις σε αναφέρει να είναι "μπουμπούκος". Ο Τσίπρας όμως είναι πακέτο. Έχει λέγειν, έχει και φλέγειν. Στα λαγόνια των συνδικαλιστριών. Όλοι χρειαζόμαστε κάτι.

Και πόσες φορές παίρνουμε αυτό που χρειαζόμαστε; Πόσες φορές καταλήγουμε μ’ ένα τηλέφωνο στο χέρι, δίπλα στο παράθυρο, στις τρεις το πρωί να προσπαθούμε να μην κλάψουμε; Καλά, ίσως το δραματοποίησα. Τις περισσότερες φορές πονάμε εσωτερικά και λέμε στον κόσμο πως δεν συμβαίνει τίποτα, γιατί είμαστε άντρες και οι άντρες δεν κλαίνε. Κι αυτό ήταν αναφορά στον Μαζωνάκη, που λέει πολλά για το τι επικρατεί στο κεφάλι μου αυτή τη στιγμή.

Κι άλλα ψέματα! Σιγά που δεν κλαίνε οι άντρες, το πόσο μυξόχαρτο και πόσα μπισκότα φεύγουν όταν ένας άντρας πληγωθεί –δεν πρόκειται να πω, αυτά είναι στατιστικά που δεν θα βγουν ποτέ στο φως. Οι άνθρωποι δεν σταματάνε να λένε ψέματα, χέσε το σεξ, ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ! Όλοι πάμε κάτι να καλύψουμε, και αναρωτιέμαι: γίνεται ανθρώπινη σχέση χωρίς μυστικά και ψέματα; Κι όταν λέμε ψέματα, σε ποιον ακριβώς τα λέμε; Ειλικρινά τώρα. Χαχα.

Όταν η γκόμενα σου λέει πως δεν είναι έτοιμη για σχέση, το κάνει γιατί δεν θέλει να παραδεχτεί πως ο πρώην της δεν. πρόκειται. να ξανάρθει ποτέ. Όταν της λες πως είναι η γυναίκα της ζωής σου, η φωνούλα στο κεφάλι σου έχει πάθει νευρικό κλονισμό γιατί νομίζεις πως θα είσαι για πάντα μόνος. Όταν εγώ λέω πως το Diablo θα είναι απλά ένα χόμπι, πως έχω εξεταστική και πτυχίο, ξέρω πως χρειάζομαι επειγόντως ανθρώπινη επαφή (με την βιβλική σημασία), αλλά χέστηκα, θα συμβιβαστώ με το να σφάζω δαίμονες με το σπρέι πάγου μου ενώ κυλιέμαι με τους κολλητούς μου στον βούρκο της απραξίας. Γιατί αν είναι να πέσεις, να πάρεις κι ανθρώπους μαζί.

Είναι ιδέα μου ή ένα κείμενο για τον έρωτα κατέληξε να είναι ένα μανιακό μανιφέστο για το πόσο σκατά μπορούν να είναι όλα; Πόσο κλισέ είμαι, γαμώτο. Τουλάχιστον δεν είμαι αρχηγός κόμματος που το μόνο καλό που έχουν πλέον να λένε είναι πόσο σέξι είναι στη Βουλή.


Όλοι πάμε κάτι να καλύψουμε, και αναρωτιέμαι: γίνεται ανθρώπινη σχέση χωρίς μυστικά και ψέματα;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v