Λέτε να το γράψουν το γράμμα;

Τους ζήτησε, λέει, να στείλουν επιστολή με την οποία θα ανακοινώνουν στους ευρωπαίους εταίρους ότι άλλαξαν άποψη και πια δεν στηρίζουν το Μνημόνιο. Ε, όχι! Για ποιους τους πέρασες; Για τίποτα κωλοτούμπες; Έχουν τσίπα κ. Τσίπρα!  
Να στείλουν επιστολή- ανάκληση της δέσμευσής τους; Αυτό φίλε Αλέξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και… πολιτικός ρεβανσισμός. Η Αλήθεια είναι ότι με ικανοποίηση θυμάμαι τώρα την εμβρίθεια με την οποία το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να πείσει (;) τον κ. Σαμαρά να στείλει και αυτός την επιστολή μέσω της οποίας δεσμεύτηκε για τα μνημονιακά δέοντα.

Επίσης με ικανοποίηση θυμάμαι τις κόνξες του Αντώνη Σαμαρά και τις κορώνες του έως ότου δώσει, όπως φαινόταν από την αρχή ότι θα κάνει, την συγκατάθεσή του. Έτσι ησύχασε από το σνομπάρισμα των ευρωπαίων φίλων του Λαϊκού Κόμματος.

Και να που τώρα ο Αλέξης με την αυθάδεια της νεότητας, αλλά κυρίως με το 20% στην κωλότσεπη, σχεδόν προσβάλει τους δύο ταγούς της κοινοβουλευτικής σταθερότητας ζητώντας τους να πάρουν πίσω τον λόγο τους! Να βγουν ψεύτες δηλαδή; Έ, όχι!
Καλύτερα να τους ζητούσε να κάνουν δημοσίως- στο Σύνταγμα κατά προτίμηση- μια ωραία κωλοτούμπα.

Δεν ξέρω αν οι ΣΥΡΙΖΑίοι θα καταφέρουν έως το τέλος να αποφύγουν το δέλεαρ να καταλάβουν το σοσιαλδημοκρατικό κενό που άφησε το ΠΑΣΟΚ νοθεύοντας τις απόψεις τους με επιχρίσματα δεξιάς [Αλήθεια, τον κ. Λαφαζάνη που πριν εξαφανιστεί από προσώπου γης έλεγε κάτι για επιστροφή στη δραχμή σε ποιο υπόγειο τον έχουν φιμωμένο;].

Ίσως ναι, ίσως όχι. Προς το παρόν όμως με πιάνει αηδία κυρίως με τα μίντια που προσπαθούν με τον πλέον σκουλικιάρικο τρόπο να εκθέσουν αυτούς που διαφώνησαν με τα όσα η αυτού μεγαλειότητά τους όλον αυτόν τον καιρό διακήρυττε περί «μονοδρόμου», «ανάγκης κυβερνητικής σταθερότητας» κλπ κλπ.

Κανονικά, τα ΜΜΕ στην Ελλάδα έχουν την ίδια εκλογική συμπεριφορά με την επαρχία: Μπορεί να είναι η τελευταία που εγκαταλείπει την εκάστοτε εξουσία, αλλά όταν την εγκαταλείπει αυτό είναι καθοριστικό. Αυτό σημαίνει ότι αν η ενημέρωση ήταν ελεύθερη στις τηλεοράσεις σε λίγο ο Αλέξης Τσίπρας θα γινόταν ο νέος «ήρωας» των βραδινών δελτίων. Τα συμφέροντα όμως που παίζουν είναι μεγάλα και αν οι «Τσιπραίοι» δεν ρίξουν νερό στο (κόκκινο) κρασί τους, βλέπω για το επόμενο διάστημα να παίρνουν σχεδόν μόνιμα το ρόλο του κακού λύκου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v