Όλοι στις Ανοιχτές Πόρτες 2012

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται οι ψηφοφόροι καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας. Πρόκειται για αποφάσεις αυστηρά προσωπικές και προφανώς δεν έχω ούτε δικαίωμα, ούτε σκοπό να πω σε κανέναν τι να κάνει. Για το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο, με χαρά θα σας δώσω πολλές και καλές ιδέες. Βλέπετε στις 12 & 13 Μαΐου, τα (περισσότερα) οινοποιεία όλης της χώρας θα μας περιμένουν με "Ανοιχτές Πόρτες"!


Το συγκεκριμένο διήμερο, λοιπόν, οινοποιεία σε κάθε γωνιά του Ελληνικού αμπελώνα θα υποδέχονται τους οινόφιλους επισκέπτες με περισσή χαρά, άλλα με χαλαρή διάθεση και τα κρασιά τους σε πλήρη παράταξη για δοκιμή, και άλλα με κάποιες ιδιαίτερες δραστηριότητες και πρωτότυπα happenings.


Η λίστα των Ελληνικών οινοποιείων είναι μεγάλη - περιεργαστείτε την εδώ και αποφασίστε προς τα που θα κινηθείτε, με βάση κριτήρια γεωγραφικά, ποικιλιακά, γαστρονομικά, κλπ. Βέβαια πριν ξεκινήσετε κάντε ένα τηλέφωνο στο οινοποιείο ή τα οινοποιεία που σας ενδιαφέρουν, τόσο για να βεβαιωθείτε ότι θα συμμετέχουν στις Ανοιχτές Πόρτες 2012, αλλά και για να ενημερωθείτε ακριβώς για τις εκπλήξεις που σας επιφυλάσσουν.


Με βάση την ενημέρωση που έχω ως τώρα, πάντως, μπορώ να σας πω τα εξής:

- Στην Κρήτη τα οινοποιεία Πατεριανάκη (Ηράκλειο) και Μανουσάκη (Χανιά) θα συμμετάσχουν στις Ανοιχτές Πόρτες με δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες
- Στη Νεμέα το Domaine Helios (Σεμέλη) θα περιμένει όπως κάθε χρόνο τους οινοτουρίστες που σταθερά κατακλύζουν την περιοχή, για να τους ξεναγήσει στους όμορφους χώρους του, αλλά και στον απολαυστικό κόσμο των κρασιών του
- Στην Εύβοια ο Κώστας Βρυνιώτης θα βρίσκεται μαζί με τον οινολόγο Γρηγόρη Σκοπελίτη στο Οινοποιείο Βρυνιώτη στα Γιάλτρα, κοντά στην Αιδηψό, για να υποδεχτούν και να ξεναγήσουν οι ίδιοι τους επισκέπτες τους. Λίγο πιο Νότια, στο Κτήμα Αβαντίς, στον Μύτικα Ληλαντίου, ο Αποστόλης και η Λένγκα Μούντριχα, όχι μόνο έχουν ετοιμάσει μια σειρά από πρωτότυπες δραστηριότητες για τους οινόφιλους που θα τους επισκεφτούν, αλλά έχουν κανονίσει και ειδικές τιμές στα γύρω ξενοδοχεία για όσους έχουν σκοπό να διανυκτερεύσουν.
- Για όσους δεν θέλουν να απομακρυνθούν από την Αττική, έχω μία νέα πρόταση: Το Μικρο-οινοποιείο Μυλωνά στην Κερατέα, στο οποίο οι νέοι άνθρωποι που το "τρέχουν" βλέπουν το Σαββατιανό και πολλές άλλες Ελληνικές και ξένες ποικιλίες με "φρέσκο" μάτι.
- Στη Θεσσαλονίκη ο Θανάσης και ο Γιώργος Αρβανιτίδης θα προσφέρουν, μαζί με τις οινικές δραστηριότητες στο ομώνυμο κτήμα τους στον Ασκό, σεμινάριο πάνω στο ελαιόλαδο, καθώς και δοκιμή του πειραματικού ελαιολάδου δικής τους παραγωγής.
- Πιο κοντά στη Συμπρωτεύουσα, στο Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή, θα διοργανωθεί ειδική γευσιγνωσία που θα ταιριάξει τα κρασιά του Κτήματος με αυθεντικές γεύσεις της Επανομής που θα ετοιμάσουν μαγείρισσες από την περιοχή, οι οποίες θα "επιστρατευτούν" ειδικά για την περίπτωση.
- Τέλος, για το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα δεν χρειάζεται να σας τα πω εγώ, παρακολουθήστε το όμορφο βιντεάκι παρακάτω...


Εμείς αυτή τη φορά θα πρωτοτυπήσουμε και θα κατευθυνθούμε στην Κεντρική Ελλάδα και να επισκεφτούμε ανερχόμενα οινοποιεία που παράγουν εκλεκτά κρασιά που ήδη συζητιούνται πολύ στους κύκλους των οινοφίλων. Εντυπώσεις, σημειώσεις και φωτογραφικό υλικό αμέσως μετά!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v