Κορώνες και Ακη-σμοί

Αριστεροσυριζαίοι λυσσάνε πριν μιλήσει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, την ίδια στιγμή που το ελληνικό κράτος οδηγεί τον παραλίγο Πρωθυπουργό του (Άκη) στο εδώλιο του κατηγορουμένου για μίζες. Μα, είναι είναι αυτό ελληνικό Πάσχα;   
Χαμός έγινε προχθές στη Λαμία, λέει η ειδησεογραφία, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της πόλης, όπου οι τοπικοί άρχοντες συζητούσαν την πιθανότητα δημιουργίας στρατοπέδου μεταναστών ή «κέντρου φιλοξενίας» όπως είναι ο πολιτικώς ορθός τίτλος.

Έχω απυηδήσει με τις κορώνες εκείνων που στο όνομα της "δημοκρατίας" και της οιονεί αριστεροσύνης επιχειρούν να αυτοπροσδιοριστούν και να αποκτήσουν προσωπικό ή πολιτικό έρμα.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιούνταν η συνεδρίαση βρίσκονταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι κινήσεων πολιτών, όπως και μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ζήτησε τον λόγο, οι υπόλοιποι ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα, η συνεδρίαση διακόπηκε κλπ κλπ. Μετά τα μεσάνυχτα, όταν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αποχωρούσαν από την αίθουσα απειλήθηκαν επεισόδια όταν ένα από αυτά χαιρέτισε τους «συριζαίους» με ναζιστικό χαιρετισμό.

Τι λες ρε παιδί μου! Πως τόλμησε; Αυτό είναι μείζον πολιτικό γεγονός που δεν πρέπει να περάσει έτσι. Αν δεν αντιδράσουμε έντονα σε τέτοια φαινόμενα, σε λίγο το αυγό του φιδιού θα βρεθεί στο σπίτι μας κλπ κλπ κλπ.

Μα, είναι δυνατόν;

Σαν πιτσιρίκια; Κάνει το ένα στο άλλο μια χειρονομία και το άλλο λυσσάει και θέλει να το χτυπήσει; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Και καλά, σοβαρά δεν είναι, είναι δυνατόν να είναι πολιτικά; Είναι αυτό επίπεδο πολιτικής μιας κοινωνίας που θέλει να συναποφασίσει για να βγει από τα αδιέξοδά της; Οι μεν να μην αφήσουν τους δε να μιλήσουν και οι δε να τους κάνουν χειρονομίες «ψευτοταμπού» για να τους τσαντίσουν;

Ακόμη και η στάση του Άκη είναι πιο πολιτική από αυτό. Δεν είπε mot-a-mot αυτό που είχα στοιχηματίσει ότι θα πει («η δίωξή μου είναι πολιτική»), αλλά και το «η σύλληψή μου είναι προεκλογικό δώρο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», κάνει μια χαρά τη δουλειά του.

Ο Ιοβόλος είχε έναν φίλο που είχε υπηρετήσει στο γραφείο τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ξέρετε- εκεί στην παραμεθόριο της Μεσογείων…) επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου. Ένα πράγμα έχει να θυμάται: Όποτε του τύχαινε να αποδελτιώσει ομιλία του Άκη, δεν έβγαζε γρυ. Ήταν κοινό μυστικός ότι ο «ωραίος Μπρουμέλ» δεν είχε λογικό ειρμό στο λόγο του. Οι μικρές φράσεις όμως σαν και αυτή που ανακοίνωσε χθες, τον γλιτώνουν από το να γίνει αντιληπτός.

Επειδή είχε τύχει να μου φέρει ο φίλος να δω αφτιασίδωτη απομαγνητοφώνηση ομιλίας του τότε υπουργού και έφριξα, πρέπει να σας πω ότι περισσότερο με σοκάρει το ότι ο ελληνικός λαός εξέλεγε βουλευτή έναν άνθρωπο που μπροστά του ο Γιωργάκης φαίνεται… Δημοσθένης, παρά το να έχει όντως πάρει τη μίζα ο πρώην υπουργός.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v