Το πρώτο σποτ της εποχής Βενιζέλου

Το πρώτο προεκλογικό long play σποτάκι του ΠΑΣΟΚ έπεσε στα χέρια του Ιοβόλου που το μοιράζεται μαζί σας. Αυτό και τις σκέψεις του για τα επικοινωνιακά κρυμμένα (ή λιγότερο κρυμμένα) μηνύματά που περιέχει. Έτσι, βρε αδελφέ! Για να συζητήσουμε κάτι όμορφο!      
Τα πρώτα του δειλά (;) βήματα στην διαφημιστική αντιπαράθεση των ερχόμενων εκλογών έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με ένα 12λεπτο video που φαίνεται ημιερασιτεχνικό, κατά τη γνώμη του Ιοβόλου, όχι τυχαία.

Αρκούντως πονηρή λοιπόν η video προσπάθεια του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που σκοπεύει στους χρήστες του διαδικτύου, όπως μαρτυρά και η διάρκεια του προωθητικού μηνύματος.

Το video περιέχει αρκετές εικόνες από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και έξω από τη Βουλή, προφανώς σε μια προσπάθεια να δείξει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αποκομμένος από τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία.

Κατά τα λοιπά το δίλημμα μένει το ίδιο και αφορά εκείνους στους οποίους ιδεολογικά τα δύο μεγάλα κόμματα μιλάνε: Νοικοκυρεμένα οικονομικά εντός της οικονομίας της αγοράς ή ακυβερνησία και «τροτσκισμός» τύπου Τσίπρα. Αν θέλετε το πρώτο, λέει η λογική αυτού του μηνύματος, καλά τα έκανε ο Βενιζέλος. Αν θέλετε το δεύτερο… μάλλον δεν είστε υπεύθυνοι πολίτες.

Οι επιθέσεις στον Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία είναι μετρημένες και ελάχιστα «κίτρινες», αφού αφενός το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει να δει τον βαθμό της πόλωσης που θα επιλεγεί από την άλλη μεριά, και αφετέρου πρέπει να κρατηθούν ανοικτές οι πόρτες για τη συγκυβέρνηση.

Ωστόσο, θεωρώ ότι επειδή ο δικομματισμός στις εκλογές αυτές παίζει το τελευταίο του χαρτί (συγγνώμη για το κλισέ)- μια που η 8κομματική Βουλή θα σημάνει το τέλος του- ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα παίξουν πολύ με το δίπολο. Για το λόγο αυτό θα δούμε και «κανονικό» ντημπέιτ με δύο μόνο αντιπάλους, opos Ameriki.

Στο 12λεπτο έπος ο Βενιζέλος εμφανίζεται με το προφίλ του «υπουργού Εξωτερικών», του διαπραγματευτή, του μειλίχιου κυβερνήτη και του τιμητή των αξιών. Λείπουν οι κρίσεις μεγαλείου που θα περίμενε κανείς- γεγονός για το οποίο οι image makers του νέου προέδρου θα πρέπει να μόχθησαν πολύ.

Γενικά πιστεύω πως πρόκειται για μια άρτια προωθητικά δουλειά με κακό (ως συνήθως) σκοπό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v