Χέρι-χέρι TSANTALI και SANTOWINES στις αγορές!

Στην εποχή που ζούμε το πιο ταιριαστό "motto" μοιάζει να είναι το "Η ισχύς εν τη ενώσει", τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε άλλα. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, κινείται και η ανακοίνωση για τη συνεργασία δύο μεγάλων ονομάτων του οινικού κλάδου, της TSANTALI και της SANTOWINES. Πρόκειται για σημαντική είδηση που είχε ακουστεί εδώ και κάποιο διάστημα, ανακοινώθηκε όμως επίσημα μόλις προχτές.


Τι σημαίνει η στρατηγική αυτή συνεργασία στην πράξη; Ότι από εδώ και στο εξής τα κρασιά της SANTOWINES θα διανέμονται αποκλειστικά από την TSANTALI στην Ελλάδα (εκτός της Σαντορίνης), αλλά και στις 55 χώρες του κόσμου στις οποίες η TSANTALI έχει ήδη παρουσία. Επιπλέον, η νέα αυτή συνεργασία έχει προεκτάσεις και στο marketing, αλλά και στο branding για την SANTOWINES, καθώς προβλέπει τον επανασχεδιασμό των ετικετών της, αλλά και των προωθητικών της ενεργειών, από κορυφαίες εταιρείες του εξωτερικού με τις οποίες συνεργάζεται η TSANTALI.


Όταν έλαβα το σχετικό δελτίο τύπου, ζήτησα κάποιες πρώτες σκέψεις και σχόλια από τους επικεφαλής των δύο εταιρειών. Από την πλευρά της SANTOWINES, ο Πρόεδρος της μεγάλης συνεταιριστικής οινοποιίας της Σαντορίνης κ. Μάρκος Καφούρος (αριστερά στη φωτογραφία), δήλωσε: «Η SANTOWINES αποτελεί πρότυπο συνεταιριστικής οργάνωσης υπερβαίνοντας τις συνήθεις συνεταιριστικές πρακτικές, έχοντας σεβασμό αφενός απέναντι στον άνθρωπο παραγωγό, στη θηραϊκή αμπελουργική και οινοποιητική παράδοση και δίνοντας έμφαση αφετέρου στην επιχειρηματική της δραστηριότητα. Είμαστε μια υγιής εταιρία που έχει αξιοποιήσει με στρατηγικό τρόπο κοινοτικά κονδύλια και σήμερα παράγει οίνους υψηλής ποιότητας, επενδύοντας συστηματικά στο συνεχή εκσυγχρονισμό των υποδομών μας με τεχνολογία αιχμής. Το οινοποιείο μας και το οινοτουριστικό μας κέντρο είναι τα μεγαλύτερα της Σαντορίνης και από τα πλέον σύγχρονα της Ελλάδας. Η συνεργασία μας με τη TSANTALI δημιουργεί μια ισχυρή, στρατηγική συμμαχία για το επόμενο, μεγάλο βήμα των διεθνώς αναγνωρισμένων οίνων της Σαντορίνης».


Για την TSANTALI, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Άγγελος Δημητριάδης (δεξιά στη φωτογραφία), συμπλήρωσε: «Στα 120 χρόνια ιστορίας της TSANTALI ήμασταν πάντα δίπλα στις μοναδικές αμπελοοινικές παραδόσεις σε κάθε γωνιά του τόπου μας, πιστεύοντας βαθιά στην αξία αυτής της εξαιρετικής κληρονομιάς αλλά και στην επιχειρηματική δυναμική της εντός κι εκτός συνόρων. Με αυτή τη στρατηγική, σήμερα η TSANTALI έχει  ανοδική εξαγωγική δραστηριότητα μέσα από οργανωμένο εμπορικό δίκτυο σε 55 χώρες προάγοντας το ποιοτικό, σύγχρονο ελληνικό κρασί από τη Γερμανία και τη Ρωσία έως την Κίνα, τον Καναδά και τη Βραζιλία. Η συνεργασία μας με τη SANTOWINES μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους, καθώς μέσα από αυτή τη σύμπραξη με αμοιβαία οφέλη για τις δύο πλευρές, ανοίγονται εξαιρετικές, διεθνείς προοπτικές τόσο για τους οίνους της Σαντορίνης και το αξιόλογο έργο του συνεταιρισμού της, όσο και για το ελληνικό οινικό επιχειρείν στο σύνολό του».


Κάθε κίνηση που ενδυναμώνει την παρουσία των κρασιών μας στην αγορά - και την εγχώρια, αλλά κυρίως την διεθνή - εμένα με βρίσκει σύμμαχο και υποστηρικτή. Εύχομαι λοιπόν και στις δύο εταιρείες η συνεργασία αυτή να αποτελέσει (άλλη) μία διαφήμιση των κρασιών της Σαντορίνης και, κατ' επέκταση, της Ελλάδας, σε κάθε άκρη του παγκόσμιου οινικού χάρτη!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v